FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ACI CUP: PACE PRESTIGAO GILMOURA

SPLIT, 26. svibnja 2004. (Hina) - Nakon drugoga dana i održanih 13plovova Francuz Betrand Pace vodi na ACI HTmobile Cupu, natjecanju izprestižne serije Swedish Matcha u dvobojskom jedrenju, što se dosubote održava u Splitu.
SPLIT, 26. svibnja 2004. (Hina) - Nakon drugoga dana i održanih 13 plovova Francuz Betrand Pace vodi na ACI HTmobile Cupu, natjecanju iz prestižne serije Swedish Matcha u dvobojskom jedrenju, što se do subote održava u Splitu.

Lagani jugozapadnjak omogućio je danas održavanje pet plovova, ali se i regatno polje pomaklo dalje od obale podno Sustipana i očiju gledatelja, a to kao da je smetalo jučerašnjem vodećem Australcu Peteru Gilmouru, koji je u utorak imao osam pobjeda i nijedan poraz. U srijedu je četverostruki pobjednik ACI Cupa Gilmour ubilježio čak tri poraza, dok je maleni Francuz Pace sa četiri pobjede i samo jednim gubitkom regate izbio na čelo sa ukupno 11 pobjeda, jednu više od Gilmoura.

Poput Gilmoura, niti hrvatski jedriličari nisu imali dobar dan - olimpijac Mate Arapov i Frano Brate ubilježili su po pet poraza, pa su obojica na začelju poretka jedanaest kormilara - Brate sa dvije, a "laseraš" Arapov sa jednom pobjedom.

U srijedu se na regatno polje vratio finski kormilar Steffan Lindberg, koji je u ponedjeljak tijekom službenog treninga slomio jagodičnu kost. Splitski kirurzi su ga operirali i napravili mu posebnu masku za lice, a Finac je i tako hendikepiran zabilježio čak tri pobjede i pokazao zašto je trenutno šesti jedriličar svijeta u dvobojskom-jedrenju.

POREDAK: 1. BETRAND PACE/FRA 11 pobjeda; 2. PETER GILMOUR/AUS 10; 3. MAGNUS HOLMBERG/ŠVE 9; 4. JES GRAM HANSEN/DAN 8; 5. GAVIN BRADY/NZL 7; 6. MATTHIEU RICHARD/FRA 6; 7. MATTIAS RAHM/ŠVE 5; 8. KEVIN HARRAP/NZL 5; 9. STEFAN LINDBERG/FIN 4; 10. FRANO BRATE/HRV 2; 11. MATE ARAPOV/HRV 1 pobjeda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙