FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada će večeras ili sutra u Sabor uputiti prijedlog odgode primjene snižene stope PDV-a

ZAGREB, 26. svibnja 2004. (Hina) - Vlada će večeras ili sutra Saboruuputiti prijedlog da odgodi primjenu snižene stope PDV-a koja setrebala početi primjenjivati od početka iduće godine, zaključila jeVlada popodne na izvanrednoj sjednici.
ZAGREB, 26. svibnja 2004. (Hina) - Vlada će večeras ili sutra Saboru uputiti prijedlog da odgodi primjenu snižene stope PDV-a koja se trebala početi primjenjivati od početka iduće godine, zaključila je Vlada popodne na izvanrednoj sjednici.

Bio bih zadnji koji bi bio za tu odgodu, ali prilike su takve da moramo ići s tom mjerom, rekao je premijer Ivo Sanader očekujući razumijevanje hrvatske javnosti.

Naveo je da je stanje u državnim financijama teško i da je upravo to bio povod izvanrednoj vladinoj sjednici.

Prema sadašnjim procjenama, proračunski je deficit prošle godine iznosio 5,9 posto BDP-a, ali najcrnje procjene govore da bi mogao biti i 6,7 posto, naveo je Sanader upozoravajući da je stanje gore nego se mislilo pri preuzimanju vlasti, te da je takvo stanje potvrdilo i izaslanstvo MMF-a.

Vlada je na popodnevnoj sjednici zaključila da u roku tri do četiri tjedna mora dobiti izvješće o radu javnih poduzeća, te da za jednu od sljedećih sjednica mora dobiti izvješće o stanju u zdravstvu.

Vidjet ćemo što su nam ostavili i ti stručnjaci koji su ministru Hebrangu proteklih mjeseci čitali lekcije, rekao je Sanader.

Ministre je obvezao da mu uskoro dostave izvješće o rezanju materijalnih troškova u ministarstvima, te apelirao na što skorije uvođenje državne riznice.

Da bi obuzdala rad na crno, zbog kojega država godišnje gubi oko 7,5 milijardi kuna, Vlada je zatražila da se izradi zakon kojim bi se oštro kažnjavalo takav rad. Za takve prekršaje trebalo bi odmah na licu mjesta plaćati visoke globe, a ako počinitelj to ne bi bio u stanju, trebalo bi mu zatvoriti tvrtku dok ne plati kaznu, predložio je potpredsjednik Vlade Andrija Hebrang.

Smanjenje PDV-a s 22 na 20 posto bilo je jedno od glavnih predizbornih obećanja HDZ-a koje je ta stranka došavši na vlast i konkretizirala izmijenivši Zakon o PDV-u.

Slijedom njega, niža stopa PDV-a trebala se primjenjivati od 1. siječnja 2005., no izaslanstvo MMF-a jučer je preporučilo da se zbog stanja u financijama primjena niže stope odgodi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙