FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UDRUGA SUDAČKA MREŽA PREDSTAVILA BAZU PODATAKA SUDSKIM VJEŠTACIMA I TUMAČIMA U HRVATSKOJ

ZAGREB, 26. svibnja 2004. (Hina) - Udruga Sudačka mreža predstavila jedanas jedinstvenu i najveću bazu podataka o sudskim vještacima itumačima u Hrvatskoj, projekt koji je financirala kanadska vlada, amože joj pristupiti na internet stranici www.sudacka-mreza.hr.
ZAGREB, 26. svibnja 2004. (Hina) - Udruga Sudačka mreža predstavila je danas jedinstvenu i najveću bazu podataka o sudskim vještacima i tumačima u Hrvatskoj, projekt koji je financirala kanadska vlada, a može joj pristupiti na internet stranici www.sudacka-mreza.hr.

Predsjednik Udruge Sudačka mreža Dražen Komarica rekao je da u Hrvatskoj postoji oko dvije tisuće sudskih vještaka i tumača, a putem baze podataka potencijalnim korisnicima se željelo omogućit da ih lakše pronađu i stupe s njima u kontakt. Podaci su dobiveni do sudova i svi su vještaci i tumači kontaktirani kako bi baza podataka bila što ažurnija.

Postoji mogućnost abecednog i naprednog pretraživanja, primjerice po županijama, te se uz opće mogu naći i podaci o stručnosti, granama koje sudski vještaci pokrivaju i njihovim specijalnostima. Uz podatke o svakom vještaku nalaze se i informacije jesu li spremni raditi i izvan stalnog mjesta boravka, o dosadašnjim vještačenjima itd.

Među podacima o pojedinim sudskim tumačima navedeni su podaci o tome na koji način prevode, o tarifama za uslugu i slično.

Baza podataka također sadrži i podatke o sudovima, njihovoj teritorijalnoj nadležnosti, odnosno koji sudski tumači i vještaci djeluju na pojedinim sudovima, a mogu se naći čak i tlocrti i raspored pojedinih službi na nekim sudovima, kao i osnovni podaci o sucima.

Planirano je da se na jesen u suradnji s Ministarstvom pravosuđa u pretraživač uvrste i sudske presude, a baza bi iduće godine bila i prenesena u vlasništvo Ministarstva pravosuđa.

Sve to činimo kako bi se sudovi i njihov rad što više otvorili prema javnosti, a sucima olakšao rad, rekao je predsjednik udruge Sudačka mreža Dražen Komarica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙