FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KONCERT: BOBBY McFERRIN I BEČKI FILHARMONIČARI NA KONCERTU ZA EUROPU

BEČKI FILHARMONIČARI NA KONCERTU ZA EUROPUBEČ , 25. svibnja 2004. (Hina) - Ispred dvorca Schoenbrunn u Bečuvečeras je Bečkom filharmonijom ravnao poznati američki pop i jazzpjevač i dirigent Bobby McFerrin na Koncertu za Europu i ujedinjenjestarog kontinenta.
BEČ , 25. svibnja 2004. (Hina) - Ispred dvorca Schoenbrunn u Beču večeras je Bečkom filharmonijom ravnao poznati američki pop i jazz pjevač i dirigent Bobby McFerrin na Koncertu za Europu i ujedinjenje starog kontinenta.

Na programu su bila djela Mozarta, Beethovena, Brahmsa, Sibeliusa, Mascagnia, Smetane, Chopina, Ravela i Straussa.

Koncert je na otvorenom pratilo oko 90.000 posjetitelja među kojima su bili i članovi austrijske vlade s austrijskim kancelarom Wolfgangom Schuesselom.

Publika je 'slučajnog dirigenta' kako inače za sebe kaže Bobby McFerrin i bečke filharmoničare ispratila dugotrajnim ovacijama i oduševljenjem.

Bobby McFerrin rođen je 1950. u New Yorku, roditelji su mu bili operni pjevači, njegov otac Robert McFerrin bio je prvi crnac koji je imao ugovor s newyorškom operom Metropolitan.

Pjesma "Don't Worry, Be Happy" donijela mu je 1988. godine veliku popularnost i međunarodni uspjeh.

Za 40. rođendan prvi put je dirigirao San Francisco simfonijskim orkestrom. Od tada je često za dirigentskim pultom uglednih orkestara diljem svijeta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙