FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja- Hrvatska- za srijedu, 26. svibnja

ZAGREB, 26. svibnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 26. svibnja.
ZAGREB, 26. svibnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 26. svibnja.

ZAGREB - Sedma sjednica Hrvatskog sabora počinje "aktualnim prijepodnevom" prema novim Poslovničkim pravilima, a pitanja Vladi RH će postaviti 40 zastupnika sukladno stranačkim kvotama i redosljedu određenim ždrijebom. Najavljeno je da će se Hrvatskom saboru obratiti i glavni tajnik NATO-a Jaap de Hoop Scheffer. Zastupnici će u dva tjedna raspraviti 39 točaka dnevnog reda među kojima su izmjene Zakona o državnoj potpori u poljoprivredi, o Fondu hrvatskih branitelja, o komunalnom gospodarstvu, o društveno poticanoj stanogradnji. Pred zastupnicima će se naći i brojni oporbeni zakonski projekti za koje je Vlada dostavila mišljenje pa više neće biti razloga za odgađanje rasprave, (Hrvatski sabor, Velika vijećnica, Trg Sv. Marka 6, 9,30 sati).

SPLIT - Suđenje rođacima Ivanu i Pavlu Bulju, optuženima za teško ubojstvo i silovanje 17-godišnje Sinjanke Anđele Bešlić, prekinuto 5. svibnja, bit će nastavljeno u Županijskom sudu u Splitu ispitivanjem novih svjedoka i izvođenjem dokaza dobivenih vještačenjem. Po Zakonu o mladeži suđenje je zatvoreno za javnost, budući da je žrtva bila malodnobna.

ZAGREB - Novi šef dirigent Zagrebačke filharmonije maestro Vjekoslav Šutej predstavit će novu sezonu 2004/2005. i novosti u programskoj koncepciji te novom ustroju Orkestra, (predvorje KD Vatroslava Lisinskog, 12 sati).

Dežurni urednici:

prijepodne: Milka Ćurković

poslijepodne: Vesna Krbot-Nejašmić

navečer: Srebrenka Parlov

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙