FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U povodu "Dana grada Zagreba" od 24. do 31. svibnja kulturna zbivanja

ZAGREB, 19. svibnja 2004. (Hina) - U povodu Dana grada Zagreba, 31.svibnja, na gradskim ulicama i trgovima, ali i u kazalištima, kinima ikoncertnim dvoranama bit će organizirana sedmodnevna kulturna zbivanjauglavnom prilagođena mladima, izvijestila je danas zagrebačkagradonačelnica Vlasta Pavić sa suradnicima.
ZAGREB, 19. svibnja 2004. (Hina) - U povodu Dana grada Zagreba, 31. svibnja, na gradskim ulicama i trgovima, ali i u kazalištima, kinima i koncertnim dvoranama bit će organizirana sedmodnevna kulturna zbivanja uglavnom prilagođena mladima, izvijestila je danas zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić sa suradnicima.

Premda je program od 24. do 31. svibnja vođen idejom "Na mladima Grad ostaje", gradonačelnica Pavić naglasila je da će mnoge priredbe biti namijenjene i starijim generacijama te s besplatnim ulazom.

Najavila je da će na svečanoj zajedničkoj sjednici Gradskog poglavarstva i Gradske skupštine 31. svibnja u Staroj gradskoj vijećnici, gdje će biti dodijeljene i Nagrade grada Zagreba, biti nazočni gradonačelnici Budimpešte, Sarajeva, Ljubljane te našeg Dubrovnika i izaslanstvo grada Moskve.

Iz bogate kulturne ponude gradonačelnica je izdvojila besplatne koncerte Zagrebačke filharmonije u KD "Vatroslav Lisinski" 30. i 31. svibnja.

Članica Poglavarstva za kulturu Andrea Zlatar rekla je da će iz gradskog proračuna biti izdvojeno 886.000 kuna za sedmodnevni program, što je za 80-ak tisuća kuna više nego lani, ali je i dodala da bi iznos bio i veći da nije riječ o programima gradskih kulturnih ustanova.

Zagrepčanima će od 24. do 31. svibnja biti, uz ostalo, ponuđen i Festival europske kratke priče, festival "Free as a bird" u Gjuri II, koncert revijalnog orkestra Zagrebačke filharmonije s hitovima 60-ih i 70-ih na Trgu bana Jelačića kao i okrugli stol "Na mladima Grad ostaje".

Bit će predstavljena i četiri zagrebačka filmska festivala u kinu "Tuškanac", a u sklopu Dana centara za kulturu (Dubrava i Pešćenica) bit će ponuđen bogat dječji program te program za mlade koji će kulminirati u subotu, 29. svibnja, nastupom Megablasta i koncertom Kawasaki3P-a, Bambi Molestersa i The Beat Fleeta na Trgu bana Jelačića.

U sklopu "Dana Utrina" održat će se cjelodnevna humanitarna priredba na kojoj će nastupiti 70-ak izvođača.

Također je najavljeno da će zagrebačke domove umirovljenika posjetiti "Sick Swing Orchestra" i održati nekoliko koncerata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙