FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZAGREB: UHIĆENA LAŽNA SLUŽBENICA MIROVINSKOG FONDA

ZAGREB, 26. svibnja 2004. (Hina) - Zagrebačka policija uhitila je33-godišnju S. K., prevaranticu koja se posljednjih nekoliko mjesecilažno predstavljala kao službenica Mirovinskog fonda i krala stvari izkuća uglavnom starijih osoba.
ZAGREB, 26. svibnja 2004. (Hina) - Zagrebačka policija uhitila je 33-godišnju S. K., prevaranticu koja se posljednjih nekoliko mjeseci lažno predstavljala kao službenica Mirovinskog fonda i krala stvari iz kuća uglavnom starijih osoba.

Predstavljajući se službenicom Mirovinskog fonda koja pomaže u naplati duga umirovljenicima ona je ulazila u stanove starijih osoba i krala im novac i ostale predmete, potvrdili su danas u zagrebačkoj policiji.

Opis prevarantice policija je objavila još sredinom travnja, kada su u zapadnom dijelu grada, zabilježene njene prve "aktivnosti". Tada je izviješteno da je riječ o srednjovječnoj plavuši bez prednjih gornjih zubi, visokoj oko 175 centimetara.

Akcija uhićenja započela je jučer ujutro, kada je jedna građanka policijskoj postaji na Črnomercu dojavila da je njenu prijateljicu prevarila žena koja se predstavila da je iz Mirovinskog osiguranja.

Prevarantica se prema dojavi kretala prema ulici Sveti Duh, gdje ju je zamijetio policijski službenik. Uočivši da je riječ o ženi koja odgovara opisu policajac joj je pristupio s namjerom da ju legitimira, no ona ga je isprva ignorirala, da bi se kasnije lažno predstavila i rekla kako nema osobnu iskaznicu.

Potom je na tramvajskom stajalištu, ne obazirući se na upozorenja, pokušala ući u tramvaj na što ju je policajac povukao iz kola. Ona se i dalje opirala i privlačila pažnju prolaznika i putnika, a policajac ju je ipak fizički svladao, polegao na pod i zavezao, kažu u policiji.

Na tlu je ostala do dolaska službenog automobila koji ju je odveo u policijsku postaju, no uhićena se niti tada nije umirila, već je zahtijevala liječničku pomoć, tvrdeći da je trudna. To se međutim pregledom u bolnici Sestara milosrdnica pokazalo netočnim.

Policija poziva i sve građane koji su na takav način prevareni da se jave u obližnju policijsku postaju ili na telefon 92.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙