FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ž. Antunović: Vlada ne zna kome će vratiti, a kome ne stanarska prava

ZAGREB,26. svibnja 2004.(Hina) - SDP-ova zastupnica Željka Antunovićdanas je u saborskom 'aktualnom prijepodnevu' prozvala Vladu da ne znakome će vratiti, a kome neće stanarska prava.
ZAGREB,26. svibnja 2004.(Hina) - SDP-ova zastupnica Željka Antunović danas je u saborskom 'aktualnom prijepodnevu' prozvala Vladu da ne zna kome će vratiti, a kome neće stanarska prava.

Vratit ćete ih povratnicima za koje kažete da su uplaćivali u stambeni fond, a nećete hrvatskim građanima koji nikud nisu bježali iz Hrvatske, a također su uplaćivali u taj fond, uzvratila je Antunović premijeru Ivi Sanaderu.

Navela je da je premijer javno, pod međunarodnim pritiskom, obećao povratnicima, pretežito građanima srpske nacionalnosti, vratiti stanarska prava i stanove koje su napustili za srpske agresije, pa ju je zanimalo hoće li Vlada stanarska prava i prava na otkup stana dati i drugim građanima u statusu zaštićenog najmoprimca.

Premijer je, pak, izjavio da su stanarsko pravo izgubili i da ga ne mogu natrag dobiti hrvatski građani, nositelji stanarskog prava, koji su iz Hrvatske otišli 1991. (na početku srpske agresije).

Imamo razumijevanja za hrvatske građane koji su napustili Hrvatsku, a uplaćivali su u stambeni fond (...), to treba razmotriti i naći rješenje za te ljude, rekao je Sanader, a Antunović uzvratila da Vlada ne zna kome će vratiti, a kome neće stanarsko pravo.

Ministar zdravstva Andrija Hebrang potvrdio je da je u HZZO uvedeno 'krizno stanje', jer je u prvom kvartalu ove godine nastavljena tendencija trošenja sredstava iznad proračuna.

Potvrdio je i da je u tom razdoblju otkriven niz računa za koje ne postoje ugovori, koji nisu evidentirani, a stižu na naplatu.

Tako je, kaže, u KB Rebro došao neugovoreni, neevidentirani račun na 40 milijuna kuna za priključenje na komunalije.

Hebrang je oštro demantirao tvrdnje da je upravo on otkrio ime čakovečkog Pipa kao tvrtke koja proizvodi hranu s GMO sadržajem i tako prouzročio štetu tvrtki i zaposlenicima.

Nisam rekao ni ime te, ni bilo koje druge tvrtke, naglasio je Hebrang navodeći da zakon propisuje da se imena ne objavljuju, osim u slučaju kad proizvođač ili trgovac hrane s GMO primjesama, tu hranu ne želi ukloniti ili uništiti.

Ministar uvjerava da je Hrvatska uspostavila sustav koji njezinim građanima jamči sigurnost u pogledu otkrivanja GMO u hrani.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙