FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MALI BROJ LUKA I BRODOVA UDOVOLJILO SIGURNOSNIM PRAVILIMA

SINGAPUR, 26. svibnja 2004. (Hina/dpa) - Tek manji dio brodova i luka usvijetu udovoljio je sigurnosnim zahtjevima koji imaju za ciljzaštititi ih od terorističkih napada, kazao je danas čelnik agencijeUjedinjenih naroda (UN) za pomorstvo.
SINGAPUR, 26. svibnja 2004. (Hina/dpa) - Tek manji dio brodova i luka u svijetu udovoljio je sigurnosnim zahtjevima koji imaju za cilj zaštititi ih od terorističkih napada, kazao je danas čelnik agencije Ujedinjenih naroda (UN) za pomorstvo.

S krajnjim rokom 1. srpnja, kada će sigurnosna pravila postati obvezatna, glavni tajnik UN-ove Međunarodne organizacije za pomorstvo (IMO) Efthimios Mitropoulos upozorio je na kašnjenja i prekide u špediciji ukoliko uvjetima ne bude udovoljeno. Ta pravila zahtijevaju od lučkih uprava i od vlasnika brodova da izrade i provedu u djelo planove za slučajeve terorističkih napada.

"Optimističan sam glede toga da će se situacija dodatno poboljšati od sada do 1. srpnja", kazao je za list The Straits Times. "Situacija se svakodnevno poboljšava".

Podaci koje je IMO prikupio u ovome tjednu pokazali su da je svega 301 luka od 5.578, odnosno tek nešto više od pet posto, udovoljilo traženim uvjetima. IMO je prihvatio 1.933 od 12.283 sigurnosnih planova koje su podnijeli vlasnici komercijalnih brodova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙