FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PAKISTAN PROSVJEDUJE ZBOG AMERIČKOG UPADA NA NJEGOV TERITORIJ

ISLAMABAD, 21. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Američke postrojbe ušle su izAfganistana na pakistanski teritorij drugi puta u posljednjih desetakdana zbog čega je Islamabad službeno prosvjedovao, objavilo je u petakpakistansko ministarstvo vanjskih poslova.
ISLAMABAD, 21. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Američke postrojbe ušle su iz Afganistana na pakistanski teritorij drugi puta u posljednjih desetak dana zbog čega je Islamabad službeno prosvjedovao, objavilo je u petak pakistansko ministarstvo vanjskih poslova.

Upad se dogodio u plemenskom području sjevernog Waziristana, kamo su američki vojnici ušli tijekom operacije u jednom selu koje se nalazi i na afganistanskom i na pakistanskom teritoriju, precizirao je glasnogovornik ministarstva Masood Khan.

"Američke postrojbe vode operaciju pretraživanja u selu s afganistanske strane i one su prešle na pakistansku stranu i pretražile tri kuće s naše strane", rekao je glasnogovornik, prenosi AFP.

"Naše vojne vlasti su predale prosvjed koalicijskim vlastima" u Afganistanu, dodao je Khan.

Tijekom istrage o pucnjavi s afganistanskog teritorija, 8. svibnja je više desetaka američkih vojnika ušlo iz Afganistana u Pakistan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙