FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: BALKAN - PRIORITETNI TALIJANSKI INTERES

ZAGREB, 25. svibnja 2004. (Hina) - Talijanski doministar za proizvodnedjelatnosti Adolfo Urso je na savjetovanju u Trstu u organizacijitamošnje Gospodarske komore, zajamčio da će vlada osiguratifinancijska sredstva za realizaciju zakona 84/2001 o pomoći u obnoviBalkana, te da će to biti uvršteno u lipanjski dokument gospodarskog ifinancijskog programa, izvješćuje talijanska agencija ANSA.
ZAGREB, 25. svibnja 2004. (Hina) - Talijanski doministar za proizvodne djelatnosti Adolfo Urso je na savjetovanju u Trstu u organizaciji tamošnje Gospodarske komore, zajamčio da će vlada osigurati financijska sredstva za realizaciju zakona 84/2001 o pomoći u obnovi Balkana, te da će to biti uvršteno u lipanjski dokument gospodarskog i financijskog programa, izvješćuje talijanska agencija ANSA.

Odgovarajući na pitanja predsjednika tršćanske Gospodarske komore Antonija Paolettija Urso je obećao podržati izdvajanje sredstava za zakon 84/2001, koji predviđa suradnju u razvoju i promociju i pomoć tvrtkama, te da će podržati i njegovo ponovno razmatranje "kako bi se sredstva usredotočila na projekte vezane uz realizaciju infrastruktura od prioritetnog talijanskog interesa: produženja prometnog koridora 5, realizacije koridora 8 i infrastrukturnih koridora koji nam omogućuju stvoriti balkansku mrežu integriranu s talijanskom infrastrukturnom mrežom", navodi agencija.

Urso je područje Balkana nazvao "dvorištem naše kuće od prioritetnog strateškog interesa za našu zemlju" i istaknuo važnost projekata povezanih sa sektorom logistike, poput onog za stvaranje "logističke platforme" u Srbiji i Crnoj Gori, prenosi agencija.

2003. godine na osnovu zakona 84 izdvojeno je 25 milijuna eura, a sredstva će sljedećih mjeseci biti iskorištena za intervencije u Albaniji, Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori, Rumunjskoj i Bugarskoj na području informacija, osposobljavanja menadžera i stručnog osoblja, te tehničke pomoći vladama i lokalnim vlastima, navodi agencija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙