FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kalmeta: do 30. lipnja bit će dovršene dvije dionice autoceste Zagreb - Split

BENKOVAC, 18. svibnja 2004. (Hina) - Dionica autoceste od čvora Zadar 2do Pirovca praktično je gotova jer ostaju još manjih zahvati i radovi te otvaranje 30. lipnja nije upitno, rekao je ministar Božidar Kalmetana mostu Kličevica kod Benkovca dodajući da će i druga dionica odVrpolja do Dugopolja također, bez obzira na neke poteškoće, bitigotova do toga datuma.
BENKOVAC, 18. svibnja 2004. (Hina) - Dionica autoceste od čvora Zadar 2 do Pirovca praktično je gotova jer ostaju još manjih zahvati i radovi te otvaranje 30. lipnja nije upitno, rekao je ministar Božidar Kalmeta na mostu Kličevica kod Benkovca dodajući da će i druga dionica od Vrpolja do Dugopolja također, bez obzira na neke poteškoće, biti gotova do toga datuma.

Ministar je danas obišao dionice autoceste od Dugopolja do Vrpolja (45 km) i od Pirovca do čvorišta Zadar 2 (36 kilometara). Nakon obilaska te druge dionice na mostu Kličevica izjavio je da malo više problema ima na dionici od Vrpolja do Dugopolja, gdje su se izvođači, kako je rekao, bili "malo uspavali, ali sada su se probudili".

No, bez obzira na to, i ta će dionica biti puštena u promet 30. lipnja, istaknuo je ministar Kalmeta, dodavši da je, u cjelini gledajući, zadovoljan s radovima na tom dijelu autoceste Zagreb - Split.

Cijena cestarine od Zagreba do Zadra, u dužini 256 kilometara, bit će 85 kuna, a od Zagreba do Splita u dužini 356 kilometara bit će 115 kuna, izvijestio je novinare direktor Hrvatskih cesta Stanko Kovačev. Kovačev je još rekao da je u gradnju autoceste Zagreb - Split do kraja 2003. uloženo oko 10,5 milijardi kuna, te da će se do kraja uložiti još oko pet milijardi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙