FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA - GOSPODARSTVO - ZA UTORAK, 25. SVIBNJA

ZAGREB, 24. svibnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zautorak, 25. svibnja.
ZAGREB, 24. svibnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 25. svibnja.

ZAGREB - U organizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK) te Trgovačke i industrijske komore Bruxellesa, u Hrvatskoj do 28. svibnja boravi izaslanstvo belgijskih gospodarstvenika. U cilju upoznavanja s gospodarskom situacijom i mogućnostima poslovanja s Hrvatskom održat će se i susreti s hrvatskim tvrtkama - potencijalnim poslovnim partnerima. Na prvom susretu u Zagrebu predstavnici desetak belgijskih tvrtki održat će poslovne susrete s tridesetak hrvatskih tvrtki, a drugi će se susret održati 27. svibnja u Splitu. Uoči zagrebačkog susreta sudionicima će se predstaviti obje komore te mogućnosti suradnje. (9,30 sati, Vijećnica, HGK, Rooseveltov trg 2)

ZAGREB - Američka trgovinska komora u Hrvatskoj (AMCHAM), Međunarodno udruženje zaštitnih znakova (INTA) te Državni zavod za intelektualno vlasništvo organiziraju radionicu o provođenju prava intelektualnog vlasništva u Hrvatskoj. Cilj je radionice ispitati praktične načine na koje Hrvatska može potpunije primijeniti europske standarde za zaštitu intelektualnog vlasništva da bi zadovoljila zahtjeve za pristupanje Europskoj uniji i stvorila uvjete za razvoj prava intelektualnog vlasništva. (9,30 sati, Kino dvorana, Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, Vukovarska 78)

UMAG - Na posebnoj svečanosti Hrvatsko povjerenstvo zaklade za odgoj i obrazovanje za okoliš - Povjerenstvo za Plavu zastavu i turizam uručit će 98 međunarodnih priznanja Plava zastava ovogodišnjim dobitnicima. Ta se priznanja dodjeljuju svake godine za najbolje uređene i opremljene plaže i marine u Hrvatskoj, a koje između ostaloga, zadovoljavaju i visoke ekološke kriterije (11 sati, Istraturistov hotel "Koralj").

ZAGREB - Londonska informatička tvrtka Casewise Ltd. i njen regionalni predstavnik, tvrtka InfoDom iz Zagreba, organiziraju skup "Casewise Maximize Croatia 2004", tijekom kojeg će, među ostalim, Hrvatskoj akademskoj i istraživačkoj mreži CARNet i zagrebačkom Ekonomskom fakultetu donirati proizvod za modeliranje poslovnih procesa "Casewire Corporate Modeler 9", vrijedan približno 50 tisuća eura. Ujedno, održat će se i prezentacija primjene "Casewire Corporate Modeler 9" u industriji, primjerice u sektoru tehnoloških usluga. Skup je namijenjen vodećim ljudima poslovnih sustava, tijelima državne uprave, business i IT ekspertima, znanstvenicima i svima ostalima koji se mogu nazvati „vlasnicima poslovnih procesa“ (process owner). (9,00 sati, Hotel Sheraton, Kneza Borne 2)

ZAGREB - Telekomunikacijska tvrtka VIPnet predstavit će na konferenciji za novinare novu uslugu odnosno mobilni portal Vodafone Live! (15,00 sati, VIPnet, Importanne Galleria, Iblerov trg 10)

ZAGREB - Više od 60 posto hrvatskih kućanstava svoju financijsku situaciju u drugoj je polovici prošle godine ocijenilo lošom ili uglavnom lošom, pokazuju rezultati Ankete o radnoj snazi koju je objavio Državni zavod za statistiku. Lošom je pritom svoju financijsku situaciju ocijenilo 34,4 posto kućanstava, što je za gotovo jedan postotni poen više nego u prvom prošlogodišnjem polugodištu (33,5 posto). Uglavnom lošom svoju financijsku situaciju, prema subjektivnoj ocjeni nositelja kućanstva, ocjenjuje 25,9 posto kućanstava. To je za dva postotna poena niže nego li u prvom prošlogodišnjem polugodištu (tada je udio bio 27,9 posto). Uglavnom dobrom smatra je njih 36,8 posto (u prvom polugodištu 35,3 posto). Vrlo dobrom svoju je financijsku situaciju ocijenilo svega 2,7 posto kućanstava. Anketom je u drugom polugodištu prošle godine obuhvaćeno 7.070 kućanstava sa 19.529 osoba.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙