FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RH: 60 POSTO KUĆANSTAVA FINANCIJSKU SITUACIJU OCJENJUJE LOŠOM

ZAGREB, 25. svibnja 2004. (Hina) - Više od 60 posto hrvatskihkućanstava svoju financijsku situaciju u drugoj je polovici prošlegodine ocijenilo lošom ili uglavnom lošom, pokazuju rezultati Ankete oradnoj snazi koju je objavio Državni zavod za statistiku.
ZAGREB, 25. svibnja 2004. (Hina) - Više od 60 posto hrvatskih kućanstava svoju financijsku situaciju u drugoj je polovici prošle godine ocijenilo lošom ili uglavnom lošom, pokazuju rezultati Ankete o radnoj snazi koju je objavio Državni zavod za statistiku.

Lošom je pritom svoju financijsku situaciju ocijenilo 34,4 posto kućanstava, što je za gotovo jedan postotni poen više nego u prvom prošlogodišnjem polugodištu (33,5 posto).

Uglavnom lošom svoju financijsku situaciju, prema subjektivnoj ocjeni nositelja kućanstva, ocjenjuje 25,9 posto kućanstava. To je za dva postotna poena niže nego li u prvom polugodištu (tada je udio bio 27,9 posto).

Uglavnom dobrom smatra je njih 36,8 posto (u prvom polugodištu 35,3 posto).

Broj kućanstava koji svoju financijsku situaciju ocjenjuje vrlo dobrom u drugom je polugodištu prošle godine iznosio svega 2,7 posto, što je manje nego u prvom polugodištu kada je svoju financijsku situaciju vrlo dobrom ocjenjivalo 3,1 posto nositelja kućanstava.

No, i podatci za protekle godine pokazuju da su takva kretanja uobičajena, odnosno da se u drugoj polovici godine uobičajeno povećava broj onih koji svoju financijsku situaciju ocjenjuju lošom, a smanjuje broj onih koji je ocjenjuju vrlo dobrom.

Podatci za protekle tri godine pokazuju također da se konstantno blago smanjuje broj kućanstava koja svoju financijsku situaciju ocjenjuju uglavnom lošom, pa je s npr. 30,3 posto u prvoj polovici 2001. taj udio pao na 25,9 posto u drugom polugodištu prošle godine.

Podatci o financijskoj situaciji u kućanstvu prema subjektivnoj ocjeni nositelja kućanstava govore i da u zadnje dvije godine blago raste broj kućanstava koji svoju financijsku situaciju ocjenjuju uglavnom dobrom, sa 33,8 posto u 2002. na 36,8 posto u drugom polugodištu prošle godine.

Anketa o radnoj snazi prvi je put provedena u studenome 1996., a provodi se putem anketnog intervjua.

U prvom polugodištu prošle godine u 7.309 kućanstava anketirano je 20.300 osoba, a u drugom polugodištu prošle godine u 7.070 kućanstava anketirano je 19.529 osoba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙