FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završen 11. Festival glumca

VINKOVCI, 24. svibnja 2004. (Hina) - Dodjelom nagrada i priznanja testotom izvedbom predstave Mjesec dana na selu zagrebačkog kazalištaGavella u Vinkovcima je večeras završio 11. Festival glumca.
VINKOVCI, 24. svibnja 2004. (Hina) - Dodjelom nagrada i priznanja te stotom izvedbom predstave Mjesec dana na selu zagrebačkog kazališta Gavella u Vinkovcima je večeras završio 11. Festival glumca.

Izbornica festivala dramska umjetnica Doris Šarić Kukuljica od 44 prijavljene predstave za Festival je odabrala 19 predstava.

Odlukom Ocjenjivačkog suda (Mirela Brekalo-Popović, Ivo Gregurević i Ana Stanojević) najboljim glumcima 11. Festivala glumca proglašene su - u kategoriji glumica Jagoda Kralj-Novak za ulogu Alle u predstavi "Kokoš" Nikolaja Vladimiroviča Koljade u izvedbi varaždinskog HNK i Elizabeta Kukić za ulogu Milice Šafranek u predstavi "Balkanski špijun" Dušana Kovačevića Satiričkog kazališta "Kerempuh" iz Zagreba.

U kategoriji glumca najbolji su Zoran Pokupac iz Dubrovnika u ulozi klauna u vlastitu autorskom projektu "Scaramouche pl. Jones" i Rakan Rushaidat za ulogu Mire u predstavi "Komšiluk naglavačke" Nine Nuić u izvedbi riječkog HNK "Ivana pl. Zajca".

Nagrada "Ivo Fici" za mladog glumca, odnosno glumicu do 28. godine pripala je Antoniji Stanišić za ulogu Ruže u predstavi "Motel mrak" Dore Delbianco zagrebačkoga Gradskog kazališta "Komedije", a najboljom je kazališnom predstavom u cjelini ocijenjena predstava "Kokoš" Nikolaja Vladimiroviča Koljade varaždinskog HNK u režiji Dražena Ferenčine

Osim u Vinkovcima, predstave su se igrale i u Vukovaru, Županji i Iloku, a prema procjeni organizatora vidjelo ih je više od 10.000 gledatelja. Organizatori 11. Festivala glumca bili u Koncertna agencija Asser Savus iz Vinkovaca i Hrvatsko društvo dramskih umjetnika u ime kojega je prigodno govorio predsjednik Društva Goran Grgić.

Gledateljima u gradskoj kazališnoj dvorani Joza Ivakić obratili su se i stalni pokrovitelj Festivala glumca vukovarsko-srijemski župan Nikola Šafer te pomoćnik ministra kulture Srećko Šestan.

Domaćin 12. Festivala glumca iduće godine bit će grad Ilok.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙