FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SEDAM MILIJUNA IZBJEGLICA LIŠENO OSNOVNIH PRAVA

WASHINGTON, 24. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Više od sedam milijunaizbjeglica u svijetu lišeno je osnovnih prava koje priznaju Ujedinjeninarodi, posebice slobode kretanja i prava na rad, pokazuju rezultatiistraživanja koje je u ponedjeljak objavio Američki odbor zaizbjeglice (USCR).
WASHINGTON, 24. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Više od sedam milijuna izbjeglica u svijetu lišeno je osnovnih prava koje priznaju Ujedinjeni narodi, posebice slobode kretanja i prava na rad, pokazuju rezultati istraživanja koje je u ponedjeljak objavio Američki odbor za izbjeglice (USCR).

Dvije trećine od oko 12 milijuna izbjeglica u svijetu životari u izbjegličkim ili izoliraninm logorima u najzaostalijim pustinjskim ili pograničnim zonama, naglašava se u izvješću USCR-a.

Mnogima nije omogućeno obrazovanje, ni obraćanje sudovima da bi ostvarili svoja prava. Nastanjeni u tom tipu logora izloženi su fizičkim napadima, seksualnim iskorištavanjima ili napadima milicija ili vojske.

Koordinator istraživanja Merrill Smith je rekao da je "osuđivanje ljudi koji bježe od progona da provedu veći dio života u logoru beskorisno, rasipno i licemjerno, kontraproduktivno i moralno neprihvatljivo".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙