FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

INA: USKORO NOVI NATJEČAJ ZA PRIJEVOZ AUTOCISTERNAMA, KORIGIRAT ĆE SE TARIFE

ZAGREB, 24. svibnja 2004. (Hina) - INA i Udruga hrvatskih cestovnihprijevoznika dogovorili su da će se izvršiti korekcija tarifa zaprijevoz autocisternama za Inu, da će se uskoro ići na novi natječajza prijevoz, a ugovori će se potpisivati na rok od tri godine,izvijestili su nakon današnjeg sastanka član Uprave Ine i izvršnidirektor za rafinerije i veleprodaju Boris Čavrak i direktor Udruge
ZAGREB, 24. svibnja 2004. (Hina) - INA i Udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika dogovorili su da će se izvršiti korekcija tarifa za prijevoz autocisternama za Inu, da će se uskoro ići na novi natječaj za prijevoz, a ugovori će se potpisivati na rok od tri godine, izvijestili su nakon današnjeg sastanka član Uprave Ine i izvršni direktor za rafinerije i veleprodaju Boris Čavrak i direktor Udruge hrvatskih cestovnih prijevoznika Marijan Banelli .

S Udrugom je dogovoreno da će se izvršiti odgovarajuća, zajednički prihvaćena korekcija tarifa za prijevoz, jer cijene nisu korigirane zadnjih godinu dana, a u međuvremenu je došlo do promjena cijena, npr. osiguranja i sl., koje utječu na prijevoznike, kazao je Čavrak na konferenciji za novinare.

Dogovoreno je da će INA uskoro objaviti novi natječaj za prijevoz autocisternama, uz uvjete koji će biti zajednički dogovoreni, te da će INA ugovore s prijevoznicima potpisivati na razdoblje od tri godine, ističe Čavrak.

Potpisivanje takvih ugovora, čiji su elementi dogovoreni, prijevoznicima naftnih derivata omogućit će određenu sigurnost, kazao je Banelli.

Napominje da još nisu definirani svi tehnički detalji, ali nada se da će to biti rješeno kroz 10-15 dana.

Čavrak je istaknuo kako je dogovoreno da se u narednom razdoblju ide na modernizaciju autocisterni.

Prijevozom autocisternama bave se 152 pravne i fizičke osobe, sa oko 500 autocisterni. No, INA je sa 500 autocisterni koliko ih je 2000. prevozilo za Inu, taj broj svela na nešto manje od 200 autocisterni, istaknuli su Čavrak i Banelli.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙