FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VRHOVNI SUD UKINUO PRESUDU HRVOJU NINČEVIĆU ZBOG UBOJSTVA

SPLIT, 24. svibnja 2004. (Hina) - Vrhovni sud Republike Hrvatske ukinuoje presudu Županijskog suda u Splitu, kojom je Hrvoje Ninčević (28) izSolina osuđen na jedinstvenu zatvorsku kaznu od šest i pol godina,nakon što je proglašen krivim za ubojstvo redara u splitskoj diskoteci"Shakespeare" Romana Bakovića, te za općeopasne radnje kojima je uopasnost doveo život gosta Marija Barića, potvrđeno je danas naŽupanijskom
SPLIT, 24. svibnja 2004. (Hina) - Vrhovni sud Republike Hrvatske ukinuo je presudu Županijskog suda u Splitu, kojom je Hrvoje Ninčević (28) iz Solina osuđen na jedinstvenu zatvorsku kaznu od šest i pol godina, nakon što je proglašen krivim za ubojstvo redara u splitskoj diskoteci "Shakespeare" Romana Bakovića, te za općeopasne radnje kojima je u opasnost doveo život gosta Marija Barića, potvrđeno je danas na Županijskom sudu u Splitu.

Vrhovni je sud prihvatio žalbu tužiteljstva i ukinuo presudu obrazloživši tu odluku time da činjenično stanje nije pravilno ni potpuno utvrđeno, posebno u dijelu koji se odnosi na postojanje i prekoračenje nužne obrane.

Ninčević je proglašen krivim jer je 24. kolovoza 2002., oko 2 sata poslije ponoći, u diskoteci "Shakespeare" ubio Romana Bakovića u prekoračenju nužne obrane. Prema priči, koju je sudsko vijeće uzelo u obzir prilikom donošenja presude, ubojstvo je počinjeno nakon što su se sukobili Ninčevićev prijatelj i redar Romano Baković koji je tada krenuo prema Ninčeviću ispruženim rukama, a ovaj je u stanju jake prepasti izvadio pištolj i pogodio ga s dva hica. Baković je od zadobivenih ozljeda preminuo nekoliko dana kasnije. Trećim hicem Ninčević je ranio gosta u diskoteci Marija Barića, nanijevši mu ozljedu od koje se do danas nije oporavio.

Vrhovni sud, međutim, drži kako se suđenje treba ponoviti kako bi se utvrdilo je li Ninčević pucao u nužnoj obrani, koju je prekoračio, te je li uopće pucao u stanju jake prepasti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙