FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HRVATSKI KORISNICI VISINIH KARTICA LANI POTROŠILI 671 TISUĆA DOLARA U ELEKTRONSKOJ TRGOVINI

ZAGREB, 21. svibnja 2004. (Hina) - Hrvatski korisnici Visinih platežnihkartica lani su potrošili 671.609 američkih dolara putem transakcija uelektronskoj trgovini (e-commerce) putem Interneta, što predstavljaznačajan porast od 84 posto u usporedbi s 2002, izvijestili s danas izkartičarske kuće Visa.
ZAGREB, 21. svibnja 2004. (Hina) - Hrvatski korisnici Visinih platežnih kartica lani su potrošili 671.609 američkih dolara putem transakcija u elektronskoj trgovini (e-commerce) putem Interneta, što predstavlja značajan porast od 84 posto u usporedbi s 2002, izvijestili s danas iz kartičarske kuće Visa.

Elektronska trgovina još uvijek predstavlja manji dio kartičnog plaćanja u Hrvatskoj, a bilježi zaista ubrzani rast, ističu u Visi, dodajući da je najčešće odabrana kartica za online transakcije baš njihova.

Hrvatski građani sve više počinju shvaćati kako su e-commerce transakcije brže i pogodnije nego kupovanje u trgovinama, zaključuju u Visi.

Elektronska trgovina je najrazvijenija u SAD-u , s udjelom od gotovo 70 posto globalnih kupovina na Internetu, dok je druga najrazvijenija regija u pogledu rasta e-commercea Europska Unija s udjelom od 25 posto globalnog e-commercea.

Najčešće korišteni platežni brandovi su Visine platežne kartice koje zauzimaju gotovo 60 posto svih kupovina na Internetu. Ukupan broj internetskih transakcija lani s Visinim karticama dosegao je brojku od 927,5 milijuna ili 55 posto više nego u 2002.

Omjer globalnih prijevara pomoću Visinih kartica prepolovljen je u odnosu na omjer kakav je bio prije šest godina te sad iznosi manje od 10 centa na 100 potrošenih američkih dolara globalno.

(Hina) xnz yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙