FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 12,30 SATI

ZAGREB, 24. svibnja 2004. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijestido 12,30 sati.
ZAGREB, 24. svibnja 2004. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 12,30 sati.

DUBROVNIK - U suradnji s NATO-ovim Euroatlantskim centrom za koordinaciju djelovanja u katastrofama, a u organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova, danas je u dubrovačkom hotelu Excelsior počeo seminar na temu "Lekcije naučene u operacijama i vježbama Euroatlantskog centra za koordinaciju djelovanja u katastrofama". U radu tog skupa sudjeluje 120 predstavnika iz 30 zemalja članica NATO-a i drugih međunarodnih organizacija, a seminar je otvorio pomoćnik ministra unutarnjih poslova Žarko Katić. Zamjenik pomoćnika glavnog tajnika NATO-a za područje civilnog planiranja u katastrofama Stephen Oroszrekao je da dobivanje domaćinstva za održavanje takvog seminara pokazuje da NATO Hrvatsku smatra ravnopravnim partnerom te da je to još jedan korak prema ulasku Hrvatske u punopravno članstvo NATO-a.

PERUŠIĆ - Na jučerašnjim izborima za Općinsko vijeće Perušića, po neslužbenim rezultatima, najviše glasova - 410 - dobila je lista HDZ-a koja će imati četiri od 13 općinskih vijećnika. Po dva vijećnika imat će Nezavisna lista Ivana Oreškovića, DC-a, te Nezavisna lista Željka Uremovića. Po jednog vijećnika u novom Općinskom vijeću imat će koalicija HSLS-SDP, HSS te koalicija HSP-HB. Vijećnik nacionalnih manjina bit će najvjerojatnije s liste koalicije HSLS-SDP, doznaje se danas u Općinskom izbornom povjerenstvu Perušić.

ZAGREB - Poreznici su do sada obradili 45,82 posto prijava poreza na dohodak, a prema tim do sada obrađenim prijavama država građanima treba vratiti 504,6 milijuna kuna, dok građani trebaju još uplatiti oko 94 milijuna kuna. Prema podatcima Ministarstva financija, prijavu poreza na dohodak za prošlu godinu predalo je ukupno 845.501 obveznika, a do kraja prošlog tjedna obrađeno je 387.442 prijava ili njih 45,82 posto. Podatci za 387.276 obrađenih prijava govore bi građani državi trebali još platiti 93,99 milijuna kuna, dok najveći broj građana, više od 347 tisuća, dobiva povrat poreza i njima država vraća 504,63 milijuna kuna.

ZAGREB - Stopa anketne nezaposlenosti, prema Anketi o radnoj snazi, u drugom je polugodištu prošle godine u Hrvatskoj iznosila 14,4 posto, što je bitno niže od administrativne nezaposlenosti prema kojoj je ta stopa bila 18,2 posto, podatci su iz Ankete koju objavljuje Državni zavod za statistiku. U drugom je polugodištu 2003. prosječan broj nezaposlenih prema Anketi bio za 54.000 manji od podataka Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a od ukupno 313.000 nezaposlenih registriranih u Hrvatskoom zavodu za zapošljavanje njih 91.000, ili 29,1 posto ne zadovoljava međunarodne kriterije nezaposlenosti, navodi se u Anketi. Anketa se provodi u skladu s metodologijom Međunarodne organizacije rada pa se zaposlenim osobama smatraju sve osobe koje su u referentnom tjednu obavljale bilo kakav posao za novac ili plaćanje u naturi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙