FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

INDIJSKI PREMIJER IMENOVAO NOVU VLADU

NEW DELHI, 23. svibnja 2004. (Hina/Reuters) - Indijski premijerManmohan Singh objavio je u nedjelju imena 28 ministara u novoj vladi,izvijestili su službeni izvori.
NEW DELHI, 23. svibnja 2004. (Hina/Reuters) - Indijski premijer Manmohan Singh objavio je u nedjelju imena 28 ministara u novoj vladi, izvijestili su službeni izvori.

Ministrom unutarnjih poslova imenovan je Shivraj Patil, ministar financija bit će P. Chidambaram, ministar obrane Pranab Mukherjee, ministar vanjskih poslova K. Natwar Singh, a ministar trgovine Kamal Nath.

Inače, pakistanski su mediji u nedjelju izvijestili da je premijer Singh telefonom razgovarao s pakistanskim predsjednikom Pervezom Musharrafom. U izvješću se kaže da je Musharraf čestitao Singhu na izbornoj pobjedi te da su obojica državnika izrazila želju za mirom u regiji. Razgovor je trajao oko 20 minuta.

"Oba su političara izrazila želju za nastavkom dijaloga o svim pitanjima uključujući i problem Kašmira. Izrazili su snažnu želju za mirom i harmonijom u regiji te za nastavkom ekonomskih i trgovačkih veza između Pakistana i Indije", rekao je za pakistansku novinsku agenciju APP glasnogovornik pakistanskog ministarstva vanjskih poslova Masud Khan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙