FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 12,30 SATI

ZAGREB, 21. svibnja 2004.(Hina) - Pregled važnijih događaja u Hrvatskojdo 12,30 sati.
ZAGREB, 21. svibnja 2004.(Hina) - Pregled važnijih događaja u Hrvatskoj do 12,30 sati.

GRAČAC - Predsjednik Vlade dr. Ivo Sanader, ministar Božidar Kalmeta, te njemački veleposlanik u Hrvatskoj Gebhardt Weiss, sudjelovali su danas u otvorenju novog naselja za doseljene hrvatske obitelji u Gračacu. U naselju je svoj novi dom našlo 25 obitelji, prognanih u ratu u susjednoj BiH, koje su se do sada služile privatnom imovinom u srpskom vlasništvu. Čestitavši obiteljima na novim kućama, premijer Sanader je naglasio da Vlada tako želi svakom svojem građaninu osigurati miran, siguran i dostojanstven život, "prije svega ljudima koji su tijekom rata spašavali svoj goli život". "Dužni smo i kao ljudi i po Ustavu vratiti vlasništvo vlasnicima, ali smo isto tako jasno rekli da nitko neće ostati na cesti", rekao je Sanader.

ZAGREB - Sindikati državnih službi koji djeluju u MORH-u i OSRH-u prosvjedovali su danas zbog nepoštivanja dogovora da će MORH do 10. travnja izraditi prijedloge pravilnika i uputiti ih na očitovanje sindikatima. Ako MORH nastavi s nepoštivanjem zakonske obveze donošenja pravilnika, sindikati će poduzeti pravne i druge korake koji im stoje na raspolaganju. Jedan od tih koraka bit će pokretanje 4.500 novih postupaka mirenja, odnosno sudskih postupaka radi isplate zakonom zajamčenog prava na dodatak na plaću za razdoblje od rujna 2002. godine, kaže se u priopćenju sindikata.

ZAGREB - U cilju postizanja što bolje učinkovitosti i funkcionalnosti te doprinosa afirmaciji struke, dvanaest hrvatskih strukovnih komora potpisalo je danas Sporazum o međusobnoj stručnoj suradnji. Sporazum su potpisali predstavnici Hrvatske gospodarske komore (HGK), komora arhitekata i inženjera u graditeljstvu, medicinskih bikemičara te medicinskih sestara, zatim javnobilježničke, liječničke, ljekarničke, obrtničke, odvjetničke, psihološke, stomatološke te veterinarske komore. Za predsjednika koordinacije među komorama potpisnicama izabran je predsjednik HGK Nadan Vidošević.

ILAČA - Djelatnici Policijske postaje u Tovarniku zatekli su jutros oko pet sati kod željezničke postaje u Ilači, na istoku Vukovarsko-srijemske županije, 20 moldavskih državljana, koji su ilegalno iz Srbije i Crne Gore ušli u Hrvatsku. Među uhićenicima je jedanaest žena i devet muškaraca, koji se kriminalistički obrađuju, izvijestila je vukovarsko-srijemska Policijska uprava.

ZAGREB - Izaslanici Hrvatske narodne stranke (HNS) sutra će na 6. saboru, nakon četiri godine, birati novo stranačko vodstvo na kojem će Središnji odbor za predsjednicu HNS-a ponovno predložiti Vesnu Pusić, a za predsjednika Središnjeg odbora Radimira Čačića. Osim stranačkog vodstva bit će izabrani članovi Nadzornog odbora, Suda časti i Savjeta HNS-a, a bit će predložene i tehničke i sadržajne izmjene Statuta HNS-a. Izaslanici bi trebali potvrditi i programsku deklaraciju koja se temelji na razvoju Hrvatske ujednačenih izgleda, na novoj socijalnoj politici, reformama na putu prema Europskoj uniji i jačanju građanskih sloboda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙