FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Trstu prekinut lanac krijumčara i preprodavača kokaina iz Hrvatske

RIJEKA,19. svibnja(Hina) - U akciji talijanske policije, pokrenutojdanas u zoru protiv lanca krijumčara kokaina iz Hrvatske na tršćanskopodručje, danas je na području Trsta uhićeno 13 osoba, od kojihčetvero njih na djelu, stoji u izvješću talijanske policije danasupućenom riječkom dnevniku na talijanskom jeziku "La voce delpopolo".
RIJEKA,19. svibnja(Hina) - U akciji talijanske policije, pokrenutoj danas u zoru protiv lanca krijumčara kokaina iz Hrvatske na tršćansko područje, danas je na području Trsta uhićeno 13 osoba, od kojih četvero njih na djelu, stoji u izvješću talijanske policije danas upućenom riječkom dnevniku na talijanskom jeziku "La voce del popolo".

U priopćenju stoji da je uhićenje rezultat jednogodišnje akcije praćenja tog lanca tijekom kojega je prisluškivano više od 90.000 telefonskih razgovora te su obavljene akcije praćenja određenih osoba. Ističe se da je time definitivno prekinut taj lanac.

Cjelokupnu je akciju koordinirao nadležni talijanski sud. U njoj je pretraženo oko 50 stanova i kuća osoba koje su na bilo koji način dovedene u vezu s tim lancem. Zaplijenjeno je kokaina u vrijednosti od više tisuća eura, mobilni telefoni s kojih su dogovarani poslovi krijumčarenja i preprodaje kokaina na tršćanskom području i drugi predmeti.

U priopćenju se navodi da se za jednom osobom još traga te se izražava zahvala hrvatskoj policiji, a posebno djelatnicima Policijske uprave primorsko-goranske na suradnji u razotkrivanju toga lanca.

U priopćenju se kao djelovi tog lanca spominju hrvatski državljani ranije uhićeni u Trstu zbog kažnjivih djela vezanih uz drogu - Damir Alač, uhićen u siječnju 2003., i Bojan Andrić, uhićen u svibnju iste godine. Obojica se nalaze u zatvoru u Trstu. Ne navodi se je li netko od danas uhićenih osoba hrvatski državljanin.

Glasnogovornica Policijske uprave primorsko-goranske Mirjana Kulaš izvijestila je da se na području te PU danas provode istražne radnje vezane uz ovo prekidanje lanca te da se ne može potvrditi informacija o uhićenju desetak osoba na području Rijeke.

Najavila je da će se podrobnije o toj akciji govoriti na sutrašnjoj izvanrednoj konferenciji za novinstvo u 11 sati u toj PU te da će na njoj sudjelovati i predstavnici talijanske policije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙