FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

REKORDNI BROJ PRIJAVA ZA PLITVIČKI MARATON

PLITVICE, 18. svibnja 2004. (Hina) - "Iako je do početka, 19.plitvičkog maratona, koji će se u jedinstvenenom ambijentu Nacionalnogparka Plitvička jezera održati 5. lipnja na Svjetski dan zaštiteokoliša, ostalo još više od dva tjedna nećemo više primati prijave zanastup na stazi od sedam kilometara", izjavio je danas direktormaratona Ivan Teklić.
PLITVICE, 18. svibnja 2004. (Hina) - "Iako je do početka, 19. plitvičkog maratona, koji će se u jedinstvenenom ambijentu Nacionalnog parka Plitvička jezera održati 5. lipnja na Svjetski dan zaštite okoliša, ostalo još više od dva tjedna nećemo više primati prijave za nastup na stazi od sedam kilometara", izjavio je danas direktor maratona Ivan Teklić.

Po njegovim riječima ove godine će sasvim sigurno biti oboren prošlogodišnji rekord od 950 trkača na sve tri staze, jer je do sada prijavljeno više od 1000 trkača iz većine europskih zemalja, ali i maratonaca iz Kenije i SAD.

Iako je bilo predviđeno da na najkraćoj stazi od sedam kilometara nastupi 500 trkača organizatori su do danas primili 560 prijava i s tim brojem zaključili listu na toj stazi.

"Zato ćemo do 28. svibnja primati prijave za preostale dvije staze, a maratonci će se moći prijaviti i na sam dan utrke", kazao je Teklić naglašavajući da će privilegiju prijavljivanja u zadnji tren imati i oni trkači koji se odluče nastupiti u obiteljskom maratonu u kojem po jedan član obitelji "pokriva" sve tri staze od 42.195 metara, te 16 i 7 kilometara.

Veliku popularnost Plitvički maraton, čija je staza zbog konfiguracije terena vrlo zahtjevna, može zahvaliti i tome što se trči u prirodnom ambijentu, na čistom zraku i bez prisustva automobila, a asfaltirana staza prolazi užom zonom nacionalnog parka u neponovljivom ambijentu uz jezera i slapove, šumom, pored rijeka i potoka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙