FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BLAGI RAST AMERIČKIH BURZOVNIH INDEKSA

NEW YORK, 21. svibnja 2004. (Hina/Reuters) - Cijene dionica naameričkim burzama u četvrtak su blago porasle kako su ulagači dobivalinove vijesti o poslovanju korporacija, no cijena barela nafte iznad 40dolara i dalje kvari njihovo raspoloženje.
NEW YORK, 21. svibnja 2004. (Hina/Reuters) - Cijene dionica na američkim burzama u četvrtak su blago porasle kako su ulagači dobivali nove vijesti o poslovanju korporacija, no cijena barela nafte iznad 40 dolara i dalje kvari njihovo raspoloženje.

Njujorški Dow Jones indeks ojačao je 0,3 posto, na 9.964 boda. Istodobno, tehnološki Nasdaq porastao je 0,16 posto, na 1.901 bod.

Rast cijena tehnoloških dionica pomogla je kompanija Petsmart, izvijestivši o snažnom skoku dobiti, što je podiglo cijene njezinih dionica za osam posto. Na Wall Streetu rastom cijena predvodila je dionica proizvođača robe za široku potrošnju Procter&Gamble, ojačavši oko četiri posto.

"Temeljni gospodarski odnosi i dalje su dobri, zarade korporacija vrlo dobro, a cijene dionica ispod su stvarne vrijednosti", ocijenio je Ozan Akcin, glavni tržišni strateg pri Puglisi&Co. "No, s druge strane, visoke cijene nafte uzrokuju zabrinutost, a tu je i skorašnje povećanje kamatnih stopa.

Očekuje se da će američka središnja banka već na idućem zasjedanju u lipnju podići kamatne stope.

Visoke cijene nafte i malo vijesti ih korporacija rezultirali su jučer na europskim burzama slabim obujmom trgovanja, pogotovo zbog vjerskog praznika koji se slavio u većini europskih država, pa su burzovni indeksi završili poslovanje u minusu. Londonski Ftse indeks spustio se gotovo jedan posto, na 4.428 bodova. Frankfurtski DAX oslabio je 0,9 posto, na 3.839 bodova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙