FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat policije podnio kaznenu prijavu protiv načelnika valpovačke postaje

OSIJEK,19. svibnja(Hina) - Sindikat policije Hrvatske (SPH) izvijestioje danas kako je protiv načelnika valpovačke Policijske postaje TonijaŠkrinjara podnio kaznenu prijavu zbog, tvrde u Sindikatu, kršenjaprava iz Zakona o radu i Kolektivnog ugovora za državne službenike inamještenike.
OSIJEK,19. svibnja(Hina) - Sindikat policije Hrvatske (SPH) izvijestio je danas kako je protiv načelnika valpovačke Policijske postaje Tonija Škrinjara podnio kaznenu prijavu zbog, tvrde u Sindikatu, kršenja prava iz Zakona o radu i Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike.

Predsjednik SPH Dubravko Jagić izjavio je na konferenciji za novinare u Osijeku kako u toj policijskoj postaji policajci kadšto rade sedam do deset dana u cjelini, bez propisana odmora od 48 sati, da između smjena nema dnevnog odmora, da djelatnici ne mogu naknadno iskoristiti slobodne dane te da im se ne obračunavaju prekovremeni sati. Jagić tvrdi kako načelnik Škrinjar vrši pritiske na sindikalnog povjerenika te da ima slučajeva revanšizma i maltretiranja djelatnika, od kojih neki rade i 20 vikenda za redom, u noćnim smjenama.

Ustvrdio je kako je Sindikat u proteklih godinu dana o nepravilnostima u Policijskoj postaji izvješćivao načelnika osječko-baranjske Policijske uprave Vladu Tuličića koji, tvrdi Jagić, "ništa nije poduzeo", te unutarnju kontrolu Policijske uprave, koja je obavila nadzor te utvrdila nepravilnosti, ali da im nije poznato je li zbog toga netko kažnjen.

"Stoga smo se odlučili kazneno prijaviti načelnika valpovačke Policijske postaje, jer ne možemo dopustiti bilo kakvu samovolju i jedino zahtijevamo poštivanje Zakona o radu i Kolektivnog ugovora za državne službenike i namještenike. Protiv načelnika PP-a najvjerojatnije će naknadno biti podnesnena kaznena prijava i zbog zlouporabe položaja i ovlasti", rekao je Jagić. Pozvao je čelnike MUP-a da načelnicima policijskih uprava i postaja poruče da "moraju poštivati zakon, a ne da misle kako su oni zakon", dodavši kako je "dosta šerifovanja po malim postajama".

Županijski povjerenik SPH Darko Mikolin kazao je kako je protiv osječko-baranjske Policijske uprave pokrenuto 350 sudskih tužba zbog kršenja prava iz Kolektivnog ugovora za koje, kako tvrdi, postoje i pravomoćne sudske presude. Jagić je ponovio kako država policajcima zbog neisplaćenih prekovremenih sati duguje više od 1,3 milijarde kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙