FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PULA: POČEO SIMPOZIJ HRVATSKIH RAČUNOVOĐA

PULA, 20. svibnja (Hina) - Više od 400 sudionika okupilo se naovogodišnjem 39. simpoziju Hrvatske zajednice računovođa ifinancijskih djelatnika koji je danas počeo s radom u pulskom hotelu"Histria".
PULA, 20. svibnja (Hina) - Više od 400 sudionika okupilo se na ovogodišnjem 39. simpoziju Hrvatske zajednice računovođa i financijskih djelatnika koji je danas počeo s radom u pulskom hotelu "Histria".

Oni će do subote, za kada je predviđeno izlaganje ministra financija Ivana Šukera o makroekonomskim ciljevima i poreznoj politici Hrvatske, raspravljati na temu "Financijski i računovodstveni aspekti korporativnog upravljanja u profitnim i neprofitnim subjektima".

Otvarajući ovogodišnji simpozij, koji će se odvijati u osam sekcija i čiji će rad biti podijeljen prema tematskim područjima, predsjednik Hrvatske zajednice računovođa i financijskih djelatnika Bogomil Cota rekao je kako program toga skupa ima za cilj upozoriti na velike promjene u računovodstvu i financijama profitnog, ali i neprofitnog sektora, koje idu usporedno s razvojem korporativnog upravljanja. Upravo iz tog razloga, dodao je, simpozij treba naglasiti i potrebe prilagođavanja računovodstvene i financijske profesije načelima korporativnog upravljanja.

"Brze promjene gospodarskih uvjeta, kako u realnom, tako još više u financijskom sektoru, popraćene su novim zahtjevima i informacijskim potrebama unutarnjih i vanjskih korisnika", ustvrdio je Cota dodavši kako se novim zahtjevima i informacijskim potrebama računovodstvena i financijska profesija trebaju kontinuirano prilagođavati.

O perspektivama financijskog izvještavanja te o kotiranju i nekotiranju kompanija u Europskoj uniji govorio je predsjednik Odjela za financijsko izvještavanje u EU Karel van Hull, dok se na gospodarsku strukturu Hrvatske osvrnuo bivši ministar gospodarstva Ljubo Jurčić.

(Hina) xdspo yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙