FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŽIGMAN: GOSPODARSKI RAST OVE GODINE 3,5 DO 4 POSTO

ZAGREB, 18. svibnja 2004. (Hina) - Početak ove godine, s priličnodobrim makroekonomskim pokazateljima, daje nadu da bi ove godinegospodarski rast u Hrvatskoj mogao biti 3,5 do 4 posto, istaknuo jepomoćnik ministra financija Ante Žigman otvarajući danas Devetifinancijski i Četvrti e-business forum u hotelu Opera.
ZAGREB, 18. svibnja 2004. (Hina) - Početak ove godine, s prilično dobrim makroekonomskim pokazateljima, daje nadu da bi ove godine gospodarski rast u Hrvatskoj mogao biti 3,5 do 4 posto, istaknuo je pomoćnik ministra financija Ante Žigman otvarajući danas Deveti financijski i Četvrti e-business forum u hotelu Opera.

Žigman je podsjetio da se 30. svibnja obilježava 10 godina uvođenja hrvatske kune koja je u tom razdoblju pokazala svoju snagu i stabilnost.

Vjeruje u stabilnost kune i u narednom razdoblju, do ulaska u Europsku monetarnu uniju što očekuje za nekih pet godina. To bi bilo dvije godine nakon ulaska u EU, što je, napominje, uobičajeno vrijeme.

Žigman je najavio da će Ministarstvo financija tijekom ove godine predložiti nekoliko zakona važnih za financijsku industriju - zakon o kamatama, zakon o osiguranju, zakon o osiguranju štednih uloga, zakon o računovodstvu. Ministarstvo financija kroz njih će poboljšati i osigurati bolje uvjete za poslovanje, te dati sve od sebe da osigura makroekonomsku stabilnost, kazao je.

Pomoćnik ministra financija ocijenio je da Forum pokazuje da je financijsko tržište u Hrvatskoj dobro razvijeno, da je razvijeni bankarski sektor u svakom pogledu spreman za ulazak u europske integracije.

Predsjednik HGK Nadan Vidošević smatra pak da je financijsko tržište u Hrvatskoj nerazvijeno. Tek kada na tom tržištu depozite banaka spustimo na 50 posto udjela, a ostale financijske sektore povećamo na taj udio moći ćemo reći da smo uspjeli, a to je put od desetljeća rada, kazao je.

Deveti financijski i Četvrti e-business forum održava se do 20. svibnja, a uz niz konferencija, okruglih stolova, prezentacija, na 40-ak izložbenih prostora predstavlja se više od 70 tvrtki, od državnih institucija, preko banaka i osiguranja, fondova, do IT tvrtki, izdavača i medija.

Moto ovogodišnjeg foruma je "Kompas modernog gospodarstva". Hrvatsko gospodarstvo mora ubrzo ući u europske, globalne integracije, biti konkurentno, a moderno gospodarstvo zasnovano je na inovacijama, stalnom učenju, upravljanju znanjem, novim tehnologijama, istaknuo je Tomislav Gavazzi, izvršni direktor tvrtke Simple Zagreb, organizatora Foruma.

Forum je tematski je podijeljeno na Dan gospodarstva i financija (18. svibnja), Dan informatičkog društva (19. svibnja), te Dan menagementa (20. svibnja).

Forum se ove godine održava pod pokroviteljstvom Ministarstva financija, pokrovitelji su HGK i Zagrebačka burza, generalni sponzor je FINA, a zlatni sponozori PBZ i Generali osiguranje.

Tijekom trodnevnog okupljanja organizatori očekuju više od 3.000 posjetitelja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙