FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OBILJEŽENA 7. GODIŠNJICA HRVATSKOG KATOLIČKOG RADIJA

ZAGREB, 19. svibnja 2004. (Hina) - Svečanim koncertom u dvorani"Vatroslav Lisinski" večeras je obilježena 7. godišnjica Hrvatskogkatoličkog radija (HKR) što ga je 17. svibnja 1997. utemeljilaHrvatska biskupska konferencija (HBK).
ZAGREB, 19. svibnja 2004. (Hina) - Svečanim koncertom u dvorani "Vatroslav Lisinski" večeras je obilježena 7. godišnjica Hrvatskog katoličkog radija (HKR) što ga je 17. svibnja 1997. utemeljila Hrvatska biskupska konferencija (HBK).

Glavni urednik i ravnatelj HKR-a Robert Šreter rekao je kako je sedma godišnjica velika radost i čast za tu radijsku postaju kojoj je cilj "prenositi glas Krista i Crkve na suvremeni medijski način". Dodao je da HKR "želi biti glas vjere, radosna vijest Krista gospodina te da kroz njegove programe oni koji ga slušaju mogu obogatiti svoj život".

Zahvalio je hrvatskim biskupima, a osobito predsjedniku HBK kardinalu Josipu Bozaniću što su se založili za osnivanje tog radija čije je geslo "Dobar radio za dobre ljude".

Zagrebački nadbiskup Josip Bozanić izrazio je zadovoljstvo da je HKR dočekao sedam godina rada. Poželio je da Hrvatski katolički radio bude promicatelj pravih vrijednosti u našoj crkvi i društvu i svekolikoj javnosti.

Pred kraj koncerta svečanosti se pridružio i novinar HKR-a Domagoj Pejić koji je kao hodočasnik mira do Rima propješačio tisuću kilometara za Papu kako bi mu zahvalio za sve ono što je učinio za hrvatski narod. Pozdravljen dugotrajnim pljeskom Pejić je kazao da ga je Papa danas primio u audijenciju te da je od njega dobio blagoslov koji kako je kazao osjeća kao odgovornost. Zahvalio je svima što su ga pratili i podržali u toj nesvakidašnjoj akciji koju je organizirao Hrvatski katolički radio. Domagoj Pejić na put je krenuo 17. travnja.

Nastupili su Zagrebački solisti, vokalni ansambl vrhbosanske nadbiskupije Madrigalisti, Miroslav Škoro, grupa Fides i drugi. Koncertu je bio nazočan i apostolski nuncij Francisco Javier Lozano te riječki nadbiskup Ivan Devčić, predsjednik Vijeća za medije HBK.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙