FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAGRADE DRUŠTVA KATOLIČKIH NOVINARA

ZAGREB, 19. svibnja 2004. (Hina) - U povodu Svjetskog dana sredstavapriopćavanja, koji je ove godine posvećen odnosu medija i obitelji,dodijeljene su večeras u Zagrebu nagrade Hrvatskog društva katoličkihnovinara.
ZAGREB, 19. svibnja 2004. (Hina) - U povodu Svjetskog dana sredstava priopćavanja, koji je ove godine posvećen odnosu medija i obitelji, dodijeljene su večeras u Zagrebu nagrade Hrvatskog društva katoličkih novinara.

Nagradu za životno djelo dobio je Aldo Sinković, dugogodišnji novinar i urednik Radio Vatikana, te suradnik Hrvatske televizije, Ike, Kane i drugih katoličkih glasila u Hrvatskoj. Godišnju nagradu dobila je Mirjana Grce, novinarka riječkog Novog lista, za dugogodišnje praćenje života vjerskih zajednica. Predsjednik Vijeća za medije riječki nadbiskup Ivan Devčić, prigodom uručenja nagrada, rekao je da Crkva i ovim činom pokazuje koliko cijeni novinarsku profesiju u današnjim uvjetima društvenog priopćavanja. Dodao je koliko je važna sloboda i neovisnost medija u svijetu.

Nagrađeni novinari zahvalili su Hrvatskom društvu katoličkih novinara napomenuvši kako ih te nagrade obvezuju i potiču na daljnji rad na dobrobit Crkve i hrvatskog društva.

Na dugogodišnjoj suradnji Aldi Sinkoviću zahvalio je i msgr. Vladimir Stanković te mu je u znak zahvalnosti uručio dvije zlatne medalje i jednu srebrnu s likom blaženoga kardinala Alojzija Stepinca koje su izrađene prigodom Stepinčeve beatifikacije 1998. u Nacionalnom svetištu u Mariji Bistrici.

Sponzori nagrada su nakladne kuće Kršćanska sadašnjost i Verbum.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙