FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

INTEL OTVARA UREDE U KAZAHSTANU, POVEĆAVA PRISUTNOST U SREDNJOJ AZIJI

ALMA-ATA, 19. svibnja 2004. (Hina/AP) - Najveći svjetski proizvođaččipova, američki Intel najavio je danas otvaranje svog ureda u glavnomgradu Kazahstana, Alma-Ati, u sklopu planova osnaživanja svojeprisutnosti u središnjoj Aziji i kavkaskoj regiji.
ALMA-ATA, 19. svibnja 2004. (Hina/AP) - Najveći svjetski proizvođač čipova, američki Intel najavio je danas otvaranje svog ureda u glavnom gradu Kazahstana, Alma-Ati, u sklopu planova osnaživanja svoje prisutnosti u središnjoj Aziji i kavkaskoj regiji.

Intel je spreman uložiti svoje vrijeme i resurse u tu regiju, u kojoj vidi velike prilike za rastom, kazao je Ian Drew, direktor poslovnih operacija Intela u bivšem Sovjetskom Savezu.

Ured u Alma-Ati pokrivat će poslovanje Intela u osam bivših sovjetskih republika. Intel će se usredotočiti na Kazahstan, daleko najveće i najnaprednije gospodarstvo u regiji uslijed značajnih stranih ulaganja u njezin energetski sektor i tržišnih reformi.

U 2003. Intel je više nego udvostručio svoju prodaju u toj zemlji, što je najbrža stopa rasta njegove prodaje u usporedbi s ostalim državama iz regije, uključujući i Rusiju. U Kazahstanu posluje s nekih 300 kompanija koje proizvode računala.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙