FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MARIČIĆ: HRVATSKA VLADA ĆE I OVE GODINE POMOĆI PROGRAME HRVATA U BIH

ZAGREB, 19. svibnja 2004. (Hina) - Hrvatska Vlada i ove će godinepomoći kulturne i znanstvene programe Hrvata u BiH, najavio je generalni konzul Republike Hrvatske u Mostaru Ratko Maričić u intervjumostarskom "Dnevnom listu" od srijede.
ZAGREB, 19. svibnja 2004. (Hina) - Hrvatska Vlada i ove će godine pomoći kulturne i znanstvene programe Hrvata u BiH, najavio je generalni konzul Republike Hrvatske u Mostaru Ratko Maričić u intervju mostarskom "Dnevnom listu" od srijede.

"Hrvatska Vlada će i ove godine raspisati natječaj za dodjelu sredstava kao pomoć u realizaciji određenih kulturnih i znanstvenih programa institucija Hrvata u BiH", rekao je Maričić dodajući kako je u odnosu na vrijeme prošlogodišnjeg natječaja, ove godine došlo do "stanovitih kašnjenja svih radnji vezanih za natječaj".

"Naime, izbori za Hrvatski sabor krajem 2003. godine uvjetovali su donošenje privremenog proračuna, a potom, tek krajem prvoga tromjesečja 2004. godine donesen je proračun za cijelu 2004., koji Vlada Republike Hrvatske sada postupno realizira", objasnio je Maričić.

Ranije je ovakva pomoć s hrvatske strane bila institucionalno nedefinirana.

Maričić je također stao u obranu hrvatskog jezika u BiH rekavši kako "pravo na jezik treba biti osigurano hrvatskom narodu (kao i drugim konstitutivnim narodima) na cijelom području BiH i u svim njezinim institucijama".

Izaslanstvo Odbora za iseljeništvo hrvatskog Sabora boravi u srijedu u Mostaru radi razgovora o nastavku suradnje odnosno pomoći Republike Hrvatske Hrvatima u BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙