FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: OTOCI - "ZVIJEZDE" HRVATSKE TURISTIČKE PONUDE

ZAGREB, 18. svibnja 2004. (Hina) - Možete vjerovati frazama seposljednje vrijeme opisuje Hrvatska, a koje govore o "novoj Grčkoj"ili "poslijeratnom raju", ocjenjuje The Sunday Times u opširnomprilogu o hrvatskim otocima.
ZAGREB, 18. svibnja 2004. (Hina) - Možete vjerovati frazama se posljednje vrijeme opisuje Hrvatska, a koje govore o "novoj Grčkoj" ili "poslijeratnom raju", ocjenjuje The Sunday Times u opširnom prilogu o hrvatskim otocima.

Hrvatski otoci opet će postati jedno od najprivlačnijih turističkih odredišta, piše list podsjećajući da je prije ratova na Balkanu tadašnju Jugoslaviju posjećivalo više Britanaca i Iraca nego bilo koju drugu zemlju, osim Španjolske. "Kada se zemlja podijelila, Hrvatska je dobila lavovski dio obale, a turizam je njena najvažnija industrija", piše list navodeći da je 2003. godine u Hrvatskoj odmor provelo 150.000 Britanaca dok će ove godine izravnih letova za Hrvatsku iz Velike Britanije biti više nego ikada ranije.

Uz Dubrovnik, turisti dolaze radi otoka koji se "duž jadranska obale raspršeni poput kapi zelene tinte na tirkiznom papiru", piše Times predstavljajući 10 najprivlačnijih otoka po izboru londonskog lista. U članku su predstavljeni Brač, Rab, Hvar, Korčula, Mljet, Krk, Vis, Cres, Brijuni i Kornati, a po izboru lista najprivlačnija je među njima Korčula. "Domaći tvrde da je Marko Polo došao s njihovog otoka. To su očito besmislice. Da je taj istraživač bio rođen na Korčuli nikada je ne bi napustio", piše list predstavljajući Korčulu.

"Radi čiste ljepote i spokoja, Mljet je snažan konkurent za prvo mjesto no problem je nedostatak smještaja. Hvar, prelijep i živ također ulazi među prva tri. No Korčula uzima prvo mjesto. Ona ima sve: krasan grad i zadivljujuće tihe plaže na otoku do kojeg je lako doći i preko Splita i preko Dubrovnika. Što je najbolje, nalazi se između oba konkurenta za prvo mjesto. Smjestite se na Korčulu i posjetite sva tri otoka", preporuča The Sunday Times.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙