FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

APN nastoji otkupiti veći broj napuštenih kuća na području Benkovca i Obrovca

BENKOVAC, 18. svibnja 2004. (Hina) - Državna agencija za prometnekretninama (APN) počela je promidžbenu akciju za otkup što većegbroja napuštenih kuća na širem benkovačkom i obrovačkom području, jerje ondje otkupljeno samo 36 kuća, a potrebno ih je 200 za smještajprivremenih korisnika srpskih kuća koje će biti vraćene vlasnicima,rekli su danas predstavnici APN-a i grada Benkovca na konferenciji zanovinare u Be
BENKOVAC, 18. svibnja 2004. (Hina) - Državna agencija za promet nekretninama (APN) počela je promidžbenu akciju za otkup što većeg broja napuštenih kuća na širem benkovačkom i obrovačkom području, jer je ondje otkupljeno samo 36 kuća, a potrebno ih je 200 za smještaj privremenih korisnika srpskih kuća koje će biti vraćene vlasnicima, rekli su danas predstavnici APN-a i grada Benkovca na konferenciji za novinare u Benkovcu.

Pomoćnik direktora APN-a Tomislav Čepelja, koji je danas o tome razgovarao s benkovačkim gradonačelnikom Brankom Kutijom, rekao je da je Agencija na benkovačkom području od utemeljenja do danas otkupila samo 36 kuća, mnogo manje nego u ostalim područjima posebne državne skrbi.

Po Čepeljinim riječima velika je zapreka otkupu to što su kuće ponuđene na prodaju nesređene u zemljišnim knjigama. Samo na benkovačkom području od 47 stambenih jedinica koje je APN kanio kupiti ili to još kani čak su 34 pravno nesređene.

Na konferenciji za novinare predstavnici APN-a i grada Benkovca istaknuli su da srpski vlasnici u zadnje vrijeme ne pokazuju pretjerano zanimanje za prodaju svoje imovine. To je benkovački gradonačelnik Kutija obrazložio privlačnošću benkovačkog i obrovačkog područja, osobito nakon prolaska autoceste.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙