FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Biškupić izrazio sućut obitelji Nikole Pulića

ZAGREB, 31. prosinca 2005. (Hina) - U povodu smrti hrvatskogaknjiževnika za djecu i mladež Nikole Pulića, ministar kulture BožoBiškupić izrazio je sućut njegovoj obitelji.
ZAGREB, 31. prosinca 2005. (Hina) - U povodu smrti hrvatskoga književnika za djecu i mladež Nikole Pulića, ministar kulture Božo Biškupić izrazio je sućut njegovoj obitelji.

Nikola Pulić u svojim se djelima pokazao vrhunskim majstorom pripovijedanja, a kao autor poznat je po napetosti koju je tako vjerodostojno prenosio čitateljima. Bio je strastveni putopisac i scenarist, stoji u sućuti ministra Biškupića.

O nagrađivanom autoru ministar Biškupić je napisao da je u svojim mnogobrojnim djelima bio prepoznat kao osebujan narator ljudi i krajobraza, pri čemu nije radio razliku između rodnoga Skradina i ostalih krajeva Hrvatske, koje je s jednakim žarom opisivao.

"Njegova će putovanja Hrvatskom ispisana na stranicama brojnih romana i proze za djecu i dalje kročiti put prema dijelovima zemlje u kojima nismo bili, a zahvaljujući njemu i njegovim plastičnim opisima kao da smo zajedno pošli na putovanje. Hrvatska je književnost njegovim odlaskom ostala bez jednog od vodećih pisaca za djecu i mladež", stoji u sućuti ministra Biškupića obitelji Pulić.

Nikola Pulić rodio se godine 1926. u Bićinama kraj Skradina, a umro je sinoć u zagrebačkoj bolnici Rebru od posljedica moždane kapi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙