FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BEČ: U ritmu valcera u Novu godinu

BEČ: U ritmu valcera u Novu godinuBEČ, 31. prosinca 2005. (Hina) - Taktovi Mozartove glazbe označit će uAustriji početak Nove godine u kojoj će se obilježiti 250. godišnjicaod rođenja Wolfganga Amadeusa Mozarta, čija glazba će najaviti išestomjesečno predsjedanje Austrije Europskom unijom.
BEČ, 31. prosinca 2005. (Hina) - Taktovi Mozartove glazbe označit će u Austriji početak Nove godine u kojoj će se obilježiti 250. godišnjica od rođenja Wolfganga Amadeusa Mozarta, čija glazba će najaviti i šestomjesečno predsjedanje Austrije Europskom unijom.

Austrijski savezni kancelar Wolfgang Schuessel pozvao je, uoči austrijskog predsjedanja Europskom unijom, sve oporbene stranke da ujedine svoje stavove i doprinesu uspješnosti austrijskog šestomjesečnog predsjedanja Europskom unijom.

2006. godina je za Austriju i izborna godina kada će se održati i savezni parlamentarni izbori.

Za organizaciju novogodišnje noći diljem Austrije izdvojeno je osam milijuna eura, a samo u Beču više od dva milijuna.

Bečka gospodarska komora računa sa zaradom od 35 milijuna eura - što bi se trebalo ostvariti od 40 tisuća noćenja i više od 530 tisuća gostiju koji će, kako se očekuje, novogodišnju noć provesti u Beču.

Austrijska metropola priprema već tradicionalno bogat novogodišnji program na dugoj tzv. "Novogodišnjoj stazi" od skoro četiri kilometra.

Najavljuje se bogat program klasične, zabavne i pop glazbe na brojnim otvorenim pozornicama. Svečanosti dočeka pripremaju se u hotelima, kazalištima, muzejima, dvorcima, kavanama i luksuznim brodovima na lijepom plavom Dunavu.

Pjevači i plesači Državne bečke opere sudjelovat će na Carskom balu u dvorcu Hofburg, što je tradicija koja se njeguje više od 30 godina. Na otvorenom se nudi i vrlo bogata gastronomska ponuda od središta grada sve do Pratera - velikog kotača, gdje je ove godine prvi put napravljena velika pozornica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙