FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Doček Mariju Ančiću na splitskim Gripama

SPLIT,6. prosinca 2005.(Hina) - Svečani doček nakon pobjede u finaluDavis Cupa hrvatskom tenisaču Mariju Ančiću i dijelu stručnog timareprezentacije dr. Srđanu Matijaševiću i fizioterapeutu Robertu Prusupriređen je večeras u prepunoj velikoj dvorani sportskog centra Gripeu Splitu.
SPLIT,6. prosinca 2005.(Hina) - Svečani doček nakon pobjede u finalu Davis Cupa hrvatskom tenisaču Mariju Ančiću i dijelu stručnog tima reprezentacije dr. Srđanu Matijaševiću i fizioterapeutu Robertu Prusu priređen je večeras u prepunoj velikoj dvorani sportskog centra Gripe u Splitu.

Obračajući se velikom broju okupljenih, prekidan povicima oduševljenja i odobravanja, Mario Ančić svima je zahvalio na veličanstvenom dočeku koji su im priredili pozdravivši i Gorana Ivaniševića, Nikolu Pilića koji su bili spriječeni da večeras budu tu.

Kazao je kako mu je posebno drago što se ta fešta održava u njegovu rodnom gradu u kojemu je Hrvatska pobijedila u četvrtfinalu i polufinalu Davis Cupa.

"Drago mi je što sam i ja dočekao svoj dan, jer Split je uvijek znao dočekati svoje šampione", rekao je Ančić ne zaboravivši zahvaliti i roditeljima i svima koji su mu davali potporu, bez koje ni ovakvog uspjeha ne bi bilo.

"Bilo je krvavih dana i puno znoja, ali na kraju se maksimalno isplati", poručio je Mario Ančić.

Okupljenima se obratio predsjednik splitskog gradskog vijeća Željko Jerkov koji je istaknuo kako mu je "izuzetna čast i golemo zadovoljstvo u ime svih Splićana i grada Splita pozdraviti Marija Ančića koji je podario ovako veliki trofej Splitu".

"Zajedno s njima", kako je rekao, "mi smo u ovoj dvorani pobjedom nad Rumunjima i Rusima skovali tu zlatnu medalju koju su oni u Bratislavi ispolirali, a Ančićevim pobjedničkim poenom dobili smo četvrti briljant teniske povijesti Splita - Franulovića, Pilića, Ivaniševića i Ančića".

Mariju Ančiću te dr. Srđanu Matijaševiću i Robertu Prusu na sjećanje na taj trenutak, u ime grada Splita uručio je zlatnike s likovima cara Dioklecijana, utemeljitelja grada, i Svetoga Dujma splitskog nebeskog zaštitnika.

Proslavi su bili nazočni brojni splitski sportaši među kojima i Blanka Vlašić, Igor Boraska, brača Siniša i Nikša Skelin...

U programu proslave osvajanja Davis Cupa na Gripama, koji bi trebao potrajati nekoliko sati, sastavljenom po želji Marija Ančića, sudjeluju Giboni, Mladen Grdović, Klapa Cambi, Luka Nižetić te Marijan Ban i ostali.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙