FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Veličanstven doček tenisača na Trgu Bana Jelačića

ZAGREB, 5. prosinca 2005. (Hina) - Nakon svečanog dočeka u zagrebačkojzračnoj luci članovi hrvatske Davis Cup reprezentacije došli su naglavni zagrebački trg Josipa bana Jelačića gdje ih je po kišovitomvremenu dočekalo gotovo 100.000 razdraganih građana glavnog gradaHrvatske.
ZAGREB, 5. prosinca 2005. (Hina) - Nakon svečanog dočeka u zagrebačkoj zračnoj luci članovi hrvatske Davis Cup reprezentacije došli su na glavni zagrebački trg Josipa bana Jelačića gdje ih je po kišovitom vremenu dočekalo gotovo 100.000 razdraganih građana glavnog grada Hrvatske.

Već od 10 sati oko svečano uređene pozornice na Trgu bana Jelačića počeli su se okupljati oni koji su željeli zauzeti mjesta sa kojeg će najbolje moći vidjeti junake jednog od najvećih uspjeha hrvatskog sporta. Za dobro raspoloženje pobrinuli su se "Baruni", Ivana Bamfić, Ivana i Marija Husar, Đani Stipaničev, Ladarice i Prljavo kazalište, a erupcija emocija, u kojoj su se miješali ponos i veselje dogodila se u 13,13 minuta kada su se na pozornicu popeli predsjednik Hrvatskog teniskog saveza Radimir Čačić, izvršna direktorica HTS Marina Mihelić, članovi stručnog stožera i igrači Ivo Karlović, Goran Ivanišević, Mario Ančić i Ivan Ljubičić, koji je na pozornicu donio minijaturnu repliku Davisova pokala, kojeg je u 105 godina postojanja osvojilo samo 12 nacija.

Hrvatska je prva zemlja koja nije bila nositelj, a osvojila je pehar u najstarijem i najcjenjenijem momčadskom nadmetanju u sportu kojim se bave gotovo sve nacije na svijetu.

Predsjednik HTS-a Ratomir Čačić istakuo je da je ovaj trofej osvojen velikim zalaganjem igrača i stručnog stožera, a Mario Ančić naglasio da je ovo pobjeda zajedništva i pobjeda za Hrvatsku.

Slavlje na Trgu je nastavljeno na trgu legendarnom pjesmom Baruna "Neka pati koga smeta Hrvatska je prvak svijeta", a članovi teniske reprezentacije nastavili su slavlje u Gradskoj kavani.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙