FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lavine odnijele osam života u Slovačkoj i Švicarskoj

BRATISLAVA, 31. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Sedam čeških turistapoginulo je u subotu u lavini u Visokim Tatrama u blizini granice sPoljskom, a istovremeno je jedan Nijemac poginuo također u lavini uŠvicarskoj.
BRATISLAVA, 31. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Sedam čeških turista poginulo je u subotu u lavini u Visokim Tatrama u blizini granice s Poljskom, a istovremeno je jedan Nijemac poginuo također u lavini u Švicarskoj.

Lavina je iznenadila u subotu ujutro skupinu od osam čeških turista koji su kampirali u Visokim Tatrama, izjavio je direktor slovačkih spasilačkih službi Jozef Janiga. Jedan od njih se uspio izvući iz snijega i dozvati spasioce.

Nekoliko desetaka spasilaca koji su stigli na mjesto nesreće uz tri helikoptera pronašli su sedam tijela, kazao je Juniga.

Prema njegovim riječima turisti su noć proveli na planini pod šatorima unatoč velikoj opasnosti od lavina.

Istovremeno je u pod lavinom u Švicarskoj smrtno stradao jedna njemački turist.

Taj je 49-godišnjak planinario je u blizini sela Zuoz kada ga u petak zatrpala lavina. Nakon što je njegova supruga prijavila nestanak za njim je krenula potraga i pronašli su ga psi tragači na visini od 2.200 metara pod snijegom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙