FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Washingtonska opera postavlja Prsten Nibelunga

WASHINGTON, 30. prosinca 2005. (Hina/AP) - Amerikanizirana verzijaPrstena Nibelunga Richarda Wagnera, tetralogije dugo smatrane simbolomnjemačkoga nacionalizma, bit će praizvedena u washingtonskojnacionalnoj operi još ove kazališne sezone, s time da će prvi diociklusa, Rajnino zlato, biti premijerno prikazan 25. ožujka.
WASHINGTON, 30. prosinca 2005. (Hina/AP) - Amerikanizirana verzija Prstena Nibelunga Richarda Wagnera, tetralogije dugo smatrane simbolom njemačkoga nacionalizma, bit će praizvedena u washingtonskoj nacionalnoj operi još ove kazališne sezone, s time da će prvi dio ciklusa, Rajnino zlato, biti premijerno prikazan 25. ožujka.

Washingtonska opera postavit će sve četiri opere toga ciklusa u koprodukciji s operom iz San Francisca.

Godinu dana nakon što izvedu Rajnino zlato, postavit će drugu operu iz ciklusa, Walkuere, u planu je opere za 2006./2007.

U idućim sezonama postavit će i Siegfrieda i Sumrak bogova, a pjevat će se originalni Wagnerov njemački tekst, uz nadnaslove na engleskome.

"U suradnji s Placidom Domingom skovali smo izraz 'Američki prsten', kaže se u priopćenju redateljice Francesce Zambello.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙