FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tim Montgomery - žrtva lova na vještice?

LOS ANGELES, 15. prosinca 2005. (Hina/STA/Reuters) - Američki atletičarTim Montgomery, bivši svjetski rekorder na 100m, objavio je završetakkarijere. Na to se odlučio nakon što je Sportski arbitražni sud uLausannei potvrdio odluku o dvogodišnjoj suspenziji zbog Montgomeryeveumješanosti u doping aferu koja se tiče američkog BALCO laboratorija.U toliko spominjanom BALCO laboratoriju razvijana su brojnanedozvoljena stimulativna sredstava, a najpoznatiji doping koji jedošao iz tog laboratorija je tzv. THG.
LOS ANGELES, 15. prosinca 2005. (Hina/STA/Reuters) - Američki atletičar Tim Montgomery, bivši svjetski rekorder na 100m, objavio je završetak karijere. Na to se odlučio nakon što je Sportski arbitražni sud u Lausannei potvrdio odluku o dvogodišnjoj suspenziji zbog Montgomeryeve umješanosti u doping aferu koja se tiče američkog BALCO laboratorija. U toliko spominjanom BALCO laboratoriju razvijana su brojna nedozvoljena stimulativna sredstava, a najpoznatiji doping koji je došao iz tog laboratorija je tzv. THG.

"Ovo je kraj za mene. No, još jednom želim reći da nikad nisam svjesno uzimao nedozvoljena stimulativna sredstava", izjavio je Montgomery za dnevnik Los Angeles Times.

Tim Montgomery, koji će sljedećeg mjeseca napuniti 31 godinu, nikad nije pao na doping testu. No, na temelju dokumenata i pojedinih iskaza koji su dani tijekom policijske istrage protiv BALCO laboratorija proglašen je krivim i određena mu je dvogodišnja suspenzija. Odluku o dvogodišnjoj suspenziji ovog je tjedna potvrdio Sportski arbitražni sud u Lausannei.

Krunski dokaz protiv Montgomerya je iskaz dvostruke svjetske prvakinje Kelli White, koja je izjavila da joj je Montgomery priznao da je uzimao THG. Montgomery to opovrgava i kaže: "Oni se igraju mojim životom. Čitav proces nije bio fer, nevin si dok ti se ne dokaže krivnja, a u mom slučaju nije bilo dokaza o krivici, jer nikad nisam pao na doping testu. Jedino što imaju protiv mene su priče tipa rekla-kazala".

Na upit da li će vratiti novce koje je zaradio na atletskim mitinzima, a što od njega traži Međunarodna atletska federacija (IAAF), Montgomery je kazao: "Nema šanse, zaslužio sam svaki dolar. Novce bi vratio samo u slučaju da sam pao na doping testu, a to se nikad nije dogodilo".

Montgomery je potvrdio da je prekinuo vezu s trostrukom olimpijskom prvakinjom Marion Jones, s kojom ima dvogodišnjeg sina. Marion Jones također nikada nije bila pozitvna na doping testu, no i ona je prisiljena stalno opovrgavati optužbe da je navodno uzimala doping.

"Teško je biti pod istim krovom s osobom koju proganjaju zbog sličnih stvari kao i mene. Odlučili smo prekinuti vezu, no i dalje ostajemo prijatelji. Oboje želimo sve najbolje za našeg sina", dodao je Montgomery.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙