FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Montgomery okončao karijeru nakon potvrde dvogodišnje suspenzije

LOS ANGELES, 15. prosinca 2005. (Hina/STA) - Američki atletičar TimMontgomery, bivši svjetski rekorder na 100m, objavio je završetakkarijere. Na to se odlučio nakon što je Sportski arbitražni sud uLausannei potvrdio odluku o dvogodišnjoj suspenziji zbog Montgomeryeveumješanosti u doping aferu koja se tiče američkog BALCO laboratorija.
LOS ANGELES, 15. prosinca 2005. (Hina/STA) - Američki atletičar Tim Montgomery, bivši svjetski rekorder na 100m, objavio je završetak karijere. Na to se odlučio nakon što je Sportski arbitražni sud u Lausannei potvrdio odluku o dvogodišnjoj suspenziji zbog Montgomeryeve umješanosti u doping aferu koja se tiče američkog BALCO laboratorija.

"Ovo je kraj za mene. No, još jednom želim reći da nikad nisam svjesno uzimao nedozvoljena stimulativna sredstava", izjavio je Montgomery za dnevnik Los Angeles Times.

Tim Montgomery, koji će sljedećeg mjeseca napuniti 31 godinu, nikad nije pao na doping testu. No, na temelju dokumenata koji su pronađeni u policijskoj istrazi protiv BALCO laboratorija proglašen je krivim i određena mu je dvogodišnja suspenzija. Odluku o dvogodišnjoj suspenziji ovog je tjedna potvrdio Sportski arbitražni sud u Lausannei.

U toliko spominjanom BALCO laboratoriju razvijana su brojna nedozvoljena stimulativna sredstava, a najpoznatiji doping koji je došao iz tog laboratorija je tzv. THG.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙