FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: biometeorološka prognoza od 30. prosinca do 2. siječnja

ZAGREB, 29. prosinca 2005. (Hina) - Biometeorološka situacija u Zagrebupreko novogodišnjih će blagdana biti uglavnom nepovoljna, tako daosjetljive osobe i kronični bolesnici mogu osjećati tegobe uzrokovanevremenom, a preporuča im se čuvanje od hladnoće, izvijestio je danasZavod za javno zdravstvo Grada Zagreba.
ZAGREB, 29. prosinca 2005. (Hina) - Biometeorološka situacija u Zagrebu preko novogodišnjih će blagdana biti uglavnom nepovoljna, tako da osjetljive osobe i kronični bolesnici mogu osjećati tegobe uzrokovane vremenom, a preporuča im se čuvanje od hladnoće, izvijestio je danas Zavod za javno zdravstvo Grada Zagreba.

U petak i subotu relativno nepovoljna biometeorološka situacija kod osjetljivih osoba može prouzročiti poremećaj raspoloženja, subjektivan osjećaj umora i prolaznu glavobolju. Astmatičari prilikom izlaska trebaju zaštititi nos i usta od hladnog zraka. Kronični plućni i reumatski bolesnici trebaju ograničiti tjelesni napor, a reumatičari dodatno utopliti bolne dijelove tijela. Kroničnim srčanim bolesnicima se preporuča korištenje najtoplijeg dijela dana za izlaske, da ne izlaze naglo, stavljanje šala preko usta i nosa te primjena nitroglicerinskih lijekova brzog djelovanja neposredno prije izlaska i u slučaju tegoba u prsima.

U nedjelju zbog nepovoljne situacije kod osjetljivih osoba mogući su pojačani poremećaj raspoloženja, subjektivan osjećaj umora i glavobolja. Astmatičari prilikom izlaska trebaju zaštititi nos i usta od hladnog zraka. Kronični plućni i reumatski bolesnici trebaju ograničiti tjelesni napor, a reumatičari i dodatno utopliti bolne dijelove tijela. Kroničnim srčanim bolesnicima se preporuča korištenje najtoplijeg dijela dana za izlaske, stavljanje šala preko usta i nosa te primjena nitroglicerinskih lijekova brzog djelovanja neposredno prije izlaska i u slučaju tegoba u prsima.

U ponedjeljak relativno nepovoljne prilike će kod osjetljivih osoba dovesti do smanjenja tegoba u odnosu na prethodno razdoblje. Astmatičari prilikom izlaska trebaju zaštititi nos i usta od hladnog zraka. Kronični plućni i reumatski bolesnici trebaju ograničiti tjelesni napor, a reumatičari i dodatno utopliti bolne dijelove tijela. Kroničnim srčanim bolesnicima se preporuča korištenje najtoplijeg dijela dana za izlaske, da ne izlaze naglo, stavljanje šala preko usta i nosa te primjena nitroglicerinskih lijekova brzog djelovanja neposredno prije izlaska i u slučaju tegoba u prsima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙