FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biometeorološka prognoza za Hrvatsku od 30. prosinca do 2. siječnja

ZAGREB, 29. prosinca 2005. (Hina) - Biometeorološke prilike u Hrvatskojtijekom novogodišnjih blagdana bit će nepovoljne zbog prolaska ciklonenad Hrvatskom, pa bi meteoropati i kronični bolesnici mogli imatiproblema uzrokovanih vremenom, izvijestio je danas Državnihidrometeorološki zavod.
ZAGREB, 29. prosinca 2005. (Hina) - Biometeorološke prilike u Hrvatskoj tijekom novogodišnjih blagdana bit će nepovoljne zbog prolaska ciklone nad Hrvatskom, pa bi meteoropati i kronični bolesnici mogli imati problema uzrokovanih vremenom, izvijestio je danas Državni hidrometeorološki zavod.

U petak će prolazak ciklone nad istočnim dijelovima Hrvatske uzrokovati na južnom Jadranu i u istočnoj Hrvatskoj nepovoljan biometeorološki utjecaj. Zbog toga bi meteoropati mogli imati glavobolju, te nakon slaboga sna biti lošega raspoloženja i koncentracije. Tegobe će se pojaviti i kod kroničnih bolesnika. U ostalim dijelovima Hrvatske nepovoljan utjecaj bit će slabije izražen, pa bi meteoropati i kronični bolesnici trebali imati samo manjih tegoba.

U subotu bi velika hladnoća u jutarnjim satima mogla nepovoljno djelovati osobito na astmatičare i srčane bolesnike, pa im se preporuča izbjegavanje boravka na otvorenom ili dobra zaštita. U toku dana približavanje novog atmosferskog poremećaja sa zapada u čitavoj će Hrvatskoj uzrokovati nepovoljan utjecaj. Ljudi osjetljivi na vrijeme mogli bi osjećati umor, patiti od glavobolje, razdražljivosti ili osjećati bolove na mjestima ranijih ozljeda. Bolovi su mogući i kod reumatičara, a tegobe mogu očekivati i kronični bolesnici s krvožilnim bolestima te astmatičari.

U nedjelju će ciklona nad Hrvatskom uzrokovati nepovoljan biometeorološki utjecaj. Meteoropati bi mogli patiti od nesanice, biti razdražljivi i smanjene koncentracije. Kronični bolesnici mogu osjećati tegobe vezane uz njihove bolesti.

U ponedjeljak, s odmicanjem ciklone, prilike će se malo poboljšati, premda će još uvijek biti razmjerno nepovoljne. Meteoropati bi mogli imati poteškoća sa snom i raspoloženjem, mada nešto slabije izražene nego prethodnih dana. Kronični bi bolesnici mogli još osjećati tegobe, iako bi one trebale biti nešto slabije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙