FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Brazilska policija: postignut sporazum sa pobunjenicima iz zatvora Urso Branco

SAO PAULO, 28. prosinca 2005. (Hina) - Brazilska policija priopćila jeda je postignut sporazum s pobunjenicima iz zatvora Urso Branco te dase očekuje skoro puštanje oko 200 talaca koje zatvorenici drže odBožića.
SAO PAULO, 28. prosinca 2005. (Hina) - Brazilska policija priopćila je da je postignut sporazum s pobunjenicima iz zatvora Urso Branco te da se očekuje skoro puštanje oko 200 talaca koje zatvorenici drže od Božića.

Pobunjeni zatvorenici traže povratak svog vođe Ednilda Paula Souze u taj zatvor. Souza je prije dva tjedna pobjegao, ali je uhvaćen i premješten.

Pobunjenici su za taoce uzeli rođake i prijatelje zatvorenika koji su na Božić došle u posjet zatvorenicima.

Policijski izvori tvrde da će Souza biti vraćen u Urso Branco, a o drugom zahtjevu, micanju s dužnosti kod pobunjenih zatvorenika nepopularnog javnog tužitelja, policija se nije izjasnila.

Također, policija nije potvrdila vijest lokalne novinske agencije Agencia Estado, koja navodi da je prema izvorima iz vodstva pobunjenika, u sukobima s policijom poginulo 17 zatvorenika.

Urso Branco poznat je kao jedan od najnasilnijih brazilskih zatvora, sa bogatom poviješću krvavih zatvoreničkih pobuna. U njemu kazne služi 950 zatvorenika, iako mu je kapacitet znatno manji.

U travnju 2004. godine, u neredima izazvanim u jednoj od pobuna, poginulo je 15 ljudi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙