FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uništeno uzgajalište školjaka umaškog "Sargusa"

SAVUDRIJA, 22. prosinca 2005. (Hina) - Uzgajalište školjaka umaškeribarske zadruge "Sargusa", tristotinjak metara ispred turističkognaselja "Kanegre" u vlasništvu ribara Danielea Koleca te braće Robertai Claudia Coslovicha, uništeno je noćas, a vlasnici procjenjuju štetuna oko 160 tisuća kuna.
SAVUDRIJA, 22. prosinca 2005. (Hina) - Uzgajalište školjaka umaške ribarske zadruge "Sargusa", tristotinjak metara ispred turističkog naselja "Kanegre" u vlasništvu ribara Danielea Koleca te braće Roberta i Claudia Coslovicha, uništeno je noćas, a vlasnici procjenjuju štetu na oko 160 tisuća kuna.

O tom događaju, koji je danas potvrdila i istarska Policijska uprava, novinare je izvijestio potpredsjednik Ceha ribara Bujštine Danilo Latin koji je jutros oko pet sati na dvije milje od obale u tijeku ribolova uočio uništenu splav tog uzgajališta, koju drži 110 plutača s konopcima na kojima vise dagnje. O tome je obavijestio umašku policiju i Nacionalnu središnjicu za spašavanje i traganje na moru jer je splav, po njegovim riječima, predstavljala opasnost za sigurnost plovidbe.

Nakon toga su djelatnici umaške policije i Lučke kapetanije na mjestu događaja obavili očevid.

Daniele Kolec kazao je novinarima kako sumnja da je to djelo, kako je rekao, "naših dobrih susjeda", podsjetivši da su zadnjih dana zaredali izgredi slovenskih ribara u Savudrijskoj vali.

Kolec je pritom pozvao hrvatsku državu da zaštiti ribare te da Sloveniji kaže "dosta" i natjera je na međunarodnu arbitražu za utvrđivanje granice na moru jer, kako je rekao, "Slovenija odbija arbitražu i traži nove sukobe s Hrvatskom".

Glasnogovornik istarske Policijske uprave Robert Pavleković u izjavi novinarima ustvrdio je kako taj događaj kažnjivo djelo uništenja ili oštećenja tuđe stvari i imovine pa je policija podigla kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja.

Pavleković pri tomu nije odbacio mogućnost da je to počinio netko s hrvatske strane pa je u vezi s tim slučajem najavio i suradnju sa slovenskom policijom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙