FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Irak: Prosvjednici traže vladu nacionalnog ujedinjena

BAGDAD, 27. prosinca 2005. (Hina/AP) - Više od 10.000 pristašaarapskih sunita i sekularnih šijita izašlo je u utorak na uliceBagdada zahtijevajući vladu nacionalnog ujedinjenja.
BAGDAD, 27. prosinca 2005. (Hina/AP) - Više od 10.000 pristaša arapskih sunita i sekularnih šijita izašlo je u utorak na ulice Bagdada zahtijevajući vladu nacionalnog ujedinjenja.

Protesti su se odvijali istovremeno kao i napadi na snage sigurnosti u kojima su u utorak ubijena 4 iračka policajca i dvojica prolaznika.

Demonstranti od kojih su neki nosili fotografije Allawija, zalažu se za vladu nacionalnog ujedinjenja u kojoj će se više ovlasti dodijeliti arapskim sunitima i sekularnim šijitima.

Ljudi su na ulicama pjevali "Niti suniti, niti šijiti, želimo vladu nacionalnog ujedinjenja. Ne podjeli Iraka".

Iako su sami prosvjedi prošli u mirnom ozračju u Bagdadu je istovremeno došlo do sukoba između naoružanih muškaraca i iračke policije, u kojem su dva policajca i dvojica prolaznika ubijena. Pet je osoba ranjeno.

Na stotine je osoba iz istih razloga prosvjedovalo u Tikritu, rodnom mjestu svrgnutog predsjednika Sadama Huseina, oko 180 km sjeverno od Bagdada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙