FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Malezija u BiH uskoro šalje tim stručnjaka zbog koridora V c

SARAJEVO,21. prosinca(Hina) - Ministar rada Malezije Samy Vellu najavioje u srijedu u Sarajevu kako će njegova vlada uskoro poslati u BiHvlastiti tim stručnjaka kako bi bosanskohercegovačkim vlastima pomogliu pripremama za provedbu projekta gradnje auto-ceste na dijelukoridora V c koji prolazi kroz Bosnu i Hercegovinu.
SARAJEVO,21. prosinca(Hina) - Ministar rada Malezije Samy Vellu najavio je u srijedu u Sarajevu kako će njegova vlada uskoro poslati u BiH vlastiti tim stručnjaka kako bi bosanskohercegovačkim vlastima pomogli u pripremama za provedbu projekta gradnje auto-ceste na dijelu koridora V c koji prolazi kroz Bosnu i Hercegovinu.

Malezijski ministar boravio je u posjetu BiH u protekla tri dana pri čemu je obišao i neke dionice buduće auto-ceste, a u srijedu je o tome razgovarao s ministrom transporta i komunikacija BiH Brankom Dokićem.

"Malezija i BiH izrazile su namjeru zajednički sudjelovati u gradnji auto-ceste o čemu će se odlučiti nakon dovršenja preliminarnog izvješća o tom projektu", kazao je novinarima ministar Vellu.

Pojasnio je kako malezijska strana u sadašnjoj fazi planira vlastima BiH pružiti konzultantske usluge kako bi se izradila sva potrebna dokumentacija, a onda odlučilo o mogućim modelima financiranja gradnje.

Tim malezijskih konzultanata s tim će ciljem stići u BiH u siječnju. Planirano je da oni sa stručnjacima iz BiH u roku od pet do šest mjeseci dovrše početnu dokumentaciju.

Taj dio projekta financirat će malezijska vlada uz posredovanje svoje Agencije za gradnju i razvitak.

Stručnjaci iz dvije zemlje za to će vrijeme pripremati i Memorandum o razumijevanju vezan uz gradnju koridora V c kojega bi trebale potpisati vlade BiH i Malezije.

"Nakon toga uslijedit će druga faza a ona je vezana za uspostavu konzorcija financijera", kazao je ministar Vellu.

Ministar Branko Dokić istaknuo je kako će studija izvedivosti za auto-cestu na koridoru V c, za čiju je izradu zadužen konzorcij tvrtki iz BiH i Hrvatske, ostati osnovom za sve buduće planove pojasnivši kako se od Malezije prije svega očekuje pomoć u pronalaženju izvora financiranja gradnje.

"Nama je potrebna pomoć u izradi financijske konstrukcije", kazao je Dokić.

Odgovarajući na novinarsko pitanje, malezijski je ministar potvrdio kako je njegova vlada zainteresirana sudjelovati u gradnji ceste na cijeloj dužini koridora V c kroz BiH, no pritom je istaknuo kako će se taj projekt morati realizirati postupno i u fazama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙