FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

J. Koreja: Rezultati o matičnim stanicama lažirani

SEUL, 23. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Rezultati dokumenta za 2005.godinu o proizvodnji umjetnih embrionalnih matičnih stanica namjernosu lažirani i glavni znanstvenik koji je radio na tome mogao bipreuzeti najveću odgovornost za to, objavio je u petak južnokorejskiistražni odbor.
SEUL, 23. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Rezultati dokumenta za 2005. godinu o proizvodnji umjetnih embrionalnih matičnih stanica namjerno su lažirani i glavni znanstvenik koji je radio na tome mogao bi preuzeti najveću odgovornost za to, objavio je u petak južnokorejski istražni odbor.

Tijelo seulskog Nacionalnog sveučilišta koje broji devet članova istraživalo je rad na matičnim stanicama znanstvenika Hwang Woo-suka kojeg suradnici optužuju da je lažirao podatke o umjetnim embrionalnim matičnim stanicama.

"Na temelju tih otkrića podaci za 2005. godinu su namjerno lažirani, tu se ne radi o slučajnoj pogrešci i to je loše vođenje projekta", kazala je Roe Jung Hye, šefica istraživačkog ureda Nacionalnog sveučilišta.

Hwang, koji je nakon toga u Južnoj Koreji smatran herojem jer je zemlju istaknuo, na svjetkoj razini, u istraživanju kloniranja matičnih stanica, snosi veliku odgovornost čak i ako nije jasno koliko je on točno upleten u sve.

Sveučilišni istražni odbor nije utvrdio jesu li ključna otkrića valjana ili ne, odnosno je li istraživački tim stvarno proizveo umjetne matične stanice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙