FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nastavak oporavka tečaja dolara prema drugim značajnim svjetskim valutama

LONDON, 22. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Dolar je u četvrtak nasvjetskim tržištima deviza nastavio svoj oporavak prema ostalimznačajnim svjetskim valutama, potpomognut i dalje prednostima kojeostvaruje uslijed viših američkih kamatnih stopa u usporedbi s ostalimzemljama.
LONDON, 22. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Dolar je u četvrtak na svjetskim tržištima deviza nastavio svoj oporavak prema ostalim značajnim svjetskim valutama, potpomognut i dalje prednostima koje ostvaruje uslijed viših američkih kamatnih stopa u usporedbi s ostalim zemljama.

Dolar do podneva nije zabilježio značajnije promjene u odnosu na euro, koji stoji 1,1883 dolara.

Bio je na dobitku od 0,2 posto u odnosu na jen, dosegnuvši 117,34 dolara i uvelike nadoknadivši gubitke nakon što je u ponedjeljak zabilježio najnižu razinu u zadnjih sedam tjedana od 115,5 jena.

Ulagači su zanemarili podatak o jačanju inflacije u trećem tromjesečju u SAD-u, usredotočivši se na mjesečni pokazatelj inflacije, čija se objava očekuje tijekom dana, očekujući da će pokazati rast cijena u studenome od 0,2 posto, više u odnosu na listopadskih 0,1 posto.

"Inflacija je očito stalan izvor bojazni, a s obzirom na vrlo snažan rast Fed strahuje da će to na kraju rezultirati daljnjim inflatornim pritiscima u idućih nekoliko godina", kazao je Kamal Sharma, valutni strateg u banci Bank of America.

Podatak o rekordnom britanskom manjku na tekućem računu bilance plaćanja u trećem tromjesečju u visini 10,2 milijarde funta, nakon 1,36 milijardi u tromjesečju ranije, snažno je pogodio britansku funtu, koja se spustila na 1,74 dolara.

Pored dobitka od 0,8 posto u odnosu na funtu, američka valuta dobila je na vrijednosti gotovo 0,6 i prema švicarskom franku, dosegnuvši 1,3145 franaka za dolar.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙